Folkeskolens religionsrådgiver

Blog

Mens vi venter

Jeg har tjekket nyhederne hver halve time de sidste par dage. Skal jeg eller skal jeg ikke på arbejde i næste uge? Kan eleverne komme til prøver? Skal jeg lave planerne om for resten af skoleåret?´

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg prøver at arbejde, som om intet er unormalt. Som om alt er, som det plejer. Men jeg må ærlig indrømme, det kniber med motivationen til at få planlagt det sidste forløb på 8. årgang. For når jeg at gennemføre forløbet?

Prøve prøven

Om et par gange har vi gennemgået de fire hovedreligioner, jeg har valgt, vi skal have. Vi skal prøve at lave prøven i reduceret omfang. Det er tanken, at eleverne skal prøve at lave en problemstilling på tværs af religionerne, prøve at finde kilder og lave et produkt. De skal lave en lille fremlæggelse. De skal øve sig i kun at fremlægge ud fra produkt og disposition.

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk

Tanken er, at de skal være lidt mere forberedt på den måde, vi kommer til at arbejde med i 9.

Men hvad nu hvis

Kommer der konflikt, bliver det bare ikke til at nå. Hvad så? Skal jeg opfinde noget nyt? Skal jeg repetere? Jeg aner det ikke. Heldigvis er det ”kun” 8. klasse. Vi når det nok. Jeg er ikke trukket ud i 9. Det er en kæmpe lettelse, når nu vi ikke ved, om vi er købt eller solgt.

Jeg har tjekket igen - stadig ikke noget nyt. Jeg må hellere forberede mig, som om alt er normalt. Om ikke andet ligger der da et forløb klar til næste gang, jeg får 8 klasse.