Folkeskolens religionsrådgiver
Blog
Offentliggør udtræk tidligere
Eleverne skal have tid til at udarbejde et godt prøveoplæg. Det bliver meget vanskeligt at finde den tid til dem i år.
Hvad skal vi op i? Hvem skal jeg have op? Nogenlunde sådan lyder spørgsmålet i disse dage fra elever og lærere.
Emnetræk
I mandags trak vi emner til fem fag. Historie, samfundsfag, kristendomskundskab, idræt og naturfag. I timerne herefter er eleverne gået i gang med at indkredse underemne og begyndt at gøre sig tanker om en problemstilling. Helt i tråd med hvad prøvevejledningen anbefaler.
Mangler tid
Jeg ville gerne have ventet med udtræk i år. Jeg har haft ualmindeligt svært ved at nå mine forløb i den ene klasse, hvor der har været den ene aflysning efter den anden. Beslutningen om at trække senere var næsten taget, da jeg for en sikkerheds skyld tjekkede kalenderen for at se, om eleverne vil have tid nok til at udarbejde deres prøveoplæg ordentligt, hvis de er trukket ud.
Kalenderen
Det var meget nedslående læsning. Udtræk offentliggøres 29. april. De skriftlige prøver starter 6. maj. De mundtlige prøver starter 27. maj. Med andre ord er sidste skoledag 24. maj. Der er altså under en måned fra udtræksoffentliggørelse til første mulige dag, prøven kan aflægges. Og her skal så fratrækkes skriftlige prøver og en helligdag.
Regn baglæns
Censor skal have materialet 14 dage før prøvestart. Jeg skal nå at lave lærerstillede spørgsmål til alle oplæg ( og NEJ, det kan man ikke gøre under vejledningen – der har man mere end travlt). Det kan med andre ord ikke lade sig gøre at give eleverne tid nok til at gøre et godt stykke arbejde.
Ryk datoen
Selv om jeg har trukket med eleverne, er tiden meget knap i år grundet påsken. Ministeriet har i løbet af året rykket prøveterminen frem. Det ville klæde dem på samme måde at rykke offentliggørelsen af udtræk en uge frem. Eleverne skal have tid til at udarbejde et godt prøveoplæg. Vi kan ikke være andet bekendt.