Folkeskolens religionsrådgiver

Blog

Religionlærerens ønskeseddel

Kære folketingspolitikere. Her er min ønskeseddel. Jeg har ønsket det før, men nu får I det samlet på en liste.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det allerstørste ønske er, at I ændrer fagets navn. Kristendomskundskab er netop et kundskabsformidlende fag. Det er ikke forkyndende. Faget handler også om andre religioner.

Ønske 1: Faget skal hedde religion

Fritagelsesparagraf

Folkeskolens religionsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janne Skovbjerg er Folkeskolens religionsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: jann0350@skiveskoler.dk

Det næste ønske er fjernelse af fritagelsesparagraffen. Den er en remissens fra fortiden. Hvorfor skal nogen kunne fritages fra et ikke-forkyndende fag? Ønske 2. Alle skal deltage

Tid

Det næste ønske er en halv time mere til faget om ugen. Faget er meget sårbart med en ugentlig lektion. En helligdag, et besøg af uu vejleder eller et besøg af skoletandlægen - og så er man bagud.

Ønske 3 Flere timer

Linjefagsdækning

Faget er mange steder stadig et, der bliver pålagt dansklæreren, så timetallet kan gå op. Det ville være fantastisk med efteruddannelse til flere.

Ønske 4. Uddannelse

Materialer

Tænk hvis man havde en kasse med religiøse genstande, man kunne tage frem, når man havde om religionerne. Tænk om eleverne kunne se og røre ved bedemøller, bederemme, en kalot eller et krucifiks.

Tænk hvis man havde et klassesæt af de nyeste materialer - og der lå en gratis scannet version, man kunne hente til de ordblinde elever. Sikke det tid, man kunne spare

Eller bedre endnu. Tænk hvis man havde et religionsfaglokale, hvor der både var bøger, genstande og religiøse skrifter. Et rum med plads til både individuel- og gruppearbejde.

Ønske 5 tidsvarende materialer

Kære politikkere - der står kun fem ønsker på listen. De to første koster ingen penge - men de vil sende et andet signal om faget. Så hvis jeg kun kan få to ønsker, vælger jeg dem.

Glædelig jul og godt nytår - måtte I få, hvad I ønsker jer. Skriv gerne mere på ønskesedlen i kommentarerne.