Sponseret blog: Jagten på fortiden

Sponseret blog

Inspiration til fjernundervisning med kulturarv i centrum

Skolerne og museerne er lukkede, men eleverne kan stadig opleve kulturarv hjemmefra. Jagten på Fortiden har udviklet en guide med små herregårdshistoriske øvelser, der kan gennemføres af skoleeleverne hjemmefra som et supplement til fjernundervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Husk kreativitet og almen dannelse i onlineskolen

Vi skal huske de kreative og historisk dannende elementer, når der arbejdes online med eleverne i fjernundervisning. Derfor har Jagten på Fortiden udviklet en lille guide med små øvelser, der kombinerer historisk formidling med kunsteriske udtryksformer gennem maleri og tegning. De små øvelser kan med fordel kombineres med undervisningsfilmene fra Jagten på Fortiden, der tager skoleeleverne med på opdagelser i den danske herregårdshistorie. Både guide og undervisningsfilm er udviklet, så der er mindst mulig forberedelses- og efterbehandlingstid for lærerne. 

Besøg herregårdenes kulturarv online 

Museernes unikke potentialer for at understøtte børn og unges kreative læring og almene dannelse kan godt udfoldes i en fjernundervisningstid, for selvom det fysiske møde med museernes og kulturattraktionerne er forhindret, så kan historisk funderet læring og kreativ udfoldelse finde sted i hjemmene med brug af farveblyanter og fantasi. 

Sponseret blog: Jagten på fortiden

Danmarks mere end 700 herregårde repræsenterer en essentiel del af vores fælles historie, og med Jagten på Fortiden vil Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum give danske skoleelever en styrket forståelse for kronologi og sammenhæng i danmarkshistorien med udgangspunkt i herregårdenes kulturarv. Jagten på Fortiden er kulturarv i børnehøjde og består blandt andet af undervisningsfilm, digitalt undervisningsmateriale og guides til åben skole-aktiviteter i herregårdsmiljøerne. Jagten på Fortiden gennemføres af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum med støtte fra Nordea-fonden, Skibsreder Carsten Brebøls Almennyttige Fond og Norddjurs Kommune.

Find guiden til herregårdshistorie i en corona-tid og undervisningsfilm i den danske herregårdshistorie på www.jagtenpaafortiden.dk/mellemtrin