Blog

Det´sørme – det´sandt- november

November måned er i år en måned, hvor der er meget matematik på banen.

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nordiske matematikkonkurrence for 8.klasser er sat i gang og der er tilmeldt 426 klasser. Personligt synes jeg der burde være endnu flere. Det er et rigtig godt projekt, opgaverne er lavet, strukturen er lavet, osv. Det er ren foræring til jeres forberedelse ude på skolerne.

I lørdags var der FIRST LEGO League i 45 byer i Skandinavien, heraf 9 danske.  Jeg deltog i Aarhus, hvor 525 børn og mindst lige så mange forældre deltog i eller overværede FIRST LEGO League for de 10- 16 årige, Junior FIRST LEGO League for de 6-9 årige eller MINI League for de 5- 6 årige.

Interessant at høre mange forældre sige, at det var en udfordrende måde at lære matematik på.

I dag var der et heldagsmøde for matematikvejledere i region Midtjylland. Det hænger sammen med at der er oprettet et nationalt netværk for matematikvejledere. Organisatorisk er netværket opdelt i 6 regioner, hvor der skal foregå en række aktiviteter. Mødet i dag var en af dem.

Rasmus Ulsøe, læringskonsulent i undervisningsministeriet, præsenterede de forenklede fælles mål. Efterfølgende drøftede de 140 deltagere oplægget i grupper.

Eftermiddagen bød på korte oplæg fra tre af deltagerne om deres arbejde som vejledere. Igen gruppearbejde ud fra de tre oplæg.

Det var overraskende at der deltog 140 vejledere i de her tider, hvor skolerne er presset på tid og hvor det lyder, at det er svært at få lov til at tage af sted til sådan et arrangement.

I morgen er det Matematikkens Dag, i år om historisk matematik. Forlaget MATEMATIK har udarbejdet et materiale. Det har jeg tidligere omtalt. Der er rigtig mange skoler der deltager. Hvad med din skole?

Den 25.november er der i Odense Congress Center en konference om CAS-værktøjer i undervisningen. Hvilken betydning får de for undervisningen i matematik i den daglige undervisning og til prøverne?

Kloge folk fra ind- og udland giver hvert deres bud på IT og matematikundervisning. 

Man kan downloade programmet nederst på denne side og tilmelde sig på www.dkmat.dk

Det´ sørme- det´ sandt - det er snart december, så nu skal I have fundet ideerne frem til julematematikken.