Blog

Matematikkens Dag 2014

Forlaget MATEMATIK udgiver igen i år et materiale til brug for Matematikkens Dag. Temaet i år er - Historisk Matematik

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indholdet i bogen til Matematikkens Dag i 2014 tager udgangspunkt i fejringen af 200-året for undervisningspligtens indførelse i Danmark. Bogen er blevet til med indholdsbidrag fra Danmarks Matematiklærerforenings 14 kredse og i samarbejde med Skole 200.

Meningen med bogen er at vise eleverne nogle eksempler på matematikfaglige emner, som de er beskrevet ikke blot fra 1814, men også længere tilbage i tiden.

Materialet er opbygget af en række temaer, der gennem spændende opgaver giver eleverne mulighed for fordybelse. Det kan være emner som fx regnesystemers udvikling eller geometrien fra Euklid til computer. Eller det kan være fordybelse i matematiske emner, som de er beskrevet i de gamle lærebøger til regning og matematik.

Temaerne indgår også i de forskellige events på Matematikkens Dag 2014. Eleverne kan deltage i konkurrencer på begyndertrin, mellemtrin og ældste trin. Fælles for konkurrencernes indhold er, at eleverne skal give forslag til, hvordan den bedste matematiktime kan se ud i fremtiden.

Skole 200 arrangerer en jubilæumsuge i uge 41/2014. Danmarks Matematiklærerforening afholder Matematikkens Dag torsdag den 13. november 2014. På den dag afvikles konkurrencerne, men der er rigeligt stof i bogen til mange indholdsrige matematiktimer udover Matematikkens Dag.

Fredag den 12. september 2014 afholder foreningen en konference i Odense med præsentation af materialet HISTORISK MATEMATIK.

Man kan læse om konferencenher