Blog

Mit første møde med matematikken - og en grubler!

Danmarks Matematiklærerforening ville gerne have set dig i morgen d. 4. april 2013, men konflikten mellem KL og DLF gjorde, at vi blev nødt til at flytte vores konference til d. 7. maj. Så håber vi, I kan komme! Udgangspunktet er at holde en konference for de pædagoger og lærere, der har ansvaret for børnenes allerførste møde med matematikken.

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi forsøger os med en model, der har vist sig at være god.

Man tager:

1 godt kursussted, gerne centralt placeret i landet.

I rammen placeres 2-4 gode foredragsholdere, der har noget på sinde og gerne af den slags, der kan provokere lidt.

I midten anbringes 1-2 workshop med dygtige og inspirerende instruktører.

Frokosten er en vigtig ingrediens, men den må aldrig blive overskyggende.

Krydr gerne retten med et indlæg af ministeriets fagkonsulent.

Det hele tilberedes i en god atmosfære af ivrige og engagerede kursister.

 

Mit første møde med matematikken er også tilberedt efter denne opskrift:

Stedet er OCC i Odense.

Foredragsholderne er:

Stig Broström, der er cand.pæd, ph.d. i småbørnspædagogik og har skrevet bøger og artikler om den tidligste læring. Hans foredrag hedder "Matematikken som bagage i rejsen fra børnehave til skole"

Olav Lunde, der er norsk psykolog og har skrevet flere bøger, hvoraf en de l er oversat til dansk. Hans foredrag hedder: " Matematikk er naturlig for alle barn!"

Lisser Rye Ejersbo, Bo Steffensen, og Kirsten “Søs“ Spahn holder foredrag om forskellige aspekter af den faglige læsning i matematikfaget.

De forskellige Workshops henvender sig til pædagoger og lærere i børnehaver og de yngste klasser i grundskolen. Det er muligt at besøge to workshops. En af instruktørerne er forfatteren til vores nyeste bog: Anette Søndergaard, hvis bog hedder: Klar til at lære.  Jeg og Connie Nielsen, forfattere til ABACUS har hver vores workshop. Jeg er så helddig at få hjælp af Birgitte Groule Barsøe fra Høje Kolstrup Skole, der til daglig arbejder med ABACUS i 1. klasse. Dertil kommer Volker Bertold og Janus Halkier, der begge har erfaringer med kreativ matematikundervisning i indskolingen.

Fagkonsulent Klaus Fink kommer også.

Den eneste ingrediens, der mangler, er de ivrige og engagerede kursister, men de kommer også! Vi har flyttet konferencen til d. 7. maj. Hvis du var tilmeldt her i april, er du automatisk tilmeldt i maj. Hvis ikke, kan du nå det endnu. Der er ellers næsten udsolgt!

 

Opskriften er den samme på det sidste dubleringskursus i PRØV torsdag d. 25. april. Prøv er foreningens bud på et IT-baseret prøvemateriale til mundtlig matematik. Det vil så være 3. gang vi samler over 150 lærere til konference om PRØV.

Der er planlagt endnu en konference d. 13. september 2013 og der kommer flere.  Hold øje med dem på www.dkmat.dk http://www.dkmat.dk

 

Lovede vi jer en grubler? - I skal få en. Denne her er udlånt fra Nordisk Matematikkonkurrence, som netop nu er gået ind i den afsluttende fase med danske finaler sidst i april.

Guldsmykkerne er blevet borte!

Tyven var enten butleren, stuepigen eller kokken. Under efterforskningen sagde hver af dem følgende:

Butleren: Stuepigen har stjålet guldsmykkerne

Stuepigen: Det er sandt!

Kokken: Jeg stjal ikke guldet.

Vi ved, at mindst en af dem talte sandt, og mindst en af dem løj. Hvem stjal guldsmykkerne?

Powered by Labrador CMS