Blog

Møde med Nordiske matematikvenner

De nordiske matematiktidsskrifter, de nordiske foreninger og matematikcentre mødtes efter lang pause.....

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endelig lykkedes det at samle deltagere fra alle nordiske lande til et døgnmøde om samarbejde mellem de etablerede organisationer i Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark. 

Som medlemmer af Tidsskriftet Matematiks redaktion deltog Klaus Fink og jeg i mødet med de øvrige redaktioner. 

Fire ud af de fem lande har tidsskrifter, som beskriver faget matematik - nogle er målrettet grundskolen, andre rummer fra førskole til universitet, men fælles for alle fire er, at de rummer såvel teori- som praksisartikler, som undervisere kan finde inspiration i til undervisningen. 

Vi har længe haft aftaler, der indebærer, at de forskellige tidsskrifter sendes til de øvrige redaktioner, men der har været lidt 'klumper' i leveringen, men nu er alt opdateret. Vi har også fået aftalt, at vi kan oversætte artikler fra de andre tidsskrifter, som vi mener er relevante for danske undervisere. Det er en fin aftale, for der sker interessante tiltag i de øvrige nordiske lande, som vi i Danmark med fordel kan blive inspireret af. 

Vi glæder os til at få mere fokus på de relevante artikler og håber, I vil sætte pris på at få inspiration fra vores nordiske naboer :-)