Blog

Økonomi i øjenhøjde?

Danmarks Matematiklærerforening, Forlaget MATEMATIK og Finansrådet inviterer til fagdage om planlægning af Pengeugen 2015 og information om nye læremidler til økonomi.

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med Pengeugen 2015, afholder Danmarks Matematiklærerforenings forlag, Forlaget MATEMATIK i samarbejde med Finansrådet en række kurser på CFU rundt i landet.

Formålet med Pengeugen er, at øge elevernes kendskab til vigtige privat-økonomiske begreber ved brug af forskellige virkemidler i undervisningen og med virkelighedsnære eksempler. Hertil er udarbejdet nye materialer til uge 11. ”Viden om min økonomi”, et nyt scenarie om økonomi for eleverne i 7. og 8. klasse samt et digitalt onlinespil om grundlæggende værdier for de unge, ”Nå dit mål”.

Vi ønsker alle, at styrke eleverne så de er bedre rustet, når de oplever privatøkonomiske udfordringer.

I de nye Forenklede Fælles Mål står der at:

Eleverne skal lære at udarbejde et budget, vurdere lånemuligheder, herunder beregning af ÅOP, og vurdere komplekse tilbud, hvori der fx indgår bindingsperioder.”

Det er emner, der alle behandles i arbejdet med Pengeuge 2015.

En række nye undersøgelser og analyser om unge, gæld og danskernes finansielle forståelse viser, at alt for mange unge danskere havner i uoverskuelige gældsspiraler, primært som følge af manglende finansiel forståelse. Det skal undgås!

På fagdagen vil der være en præsentation af Pengeuge 2015 og dens indhold. I kan møde Professor Michael Møller, Kontorchef Christian Michelsen fra Finansrådet , og en kollega, der har arbejdet med Pengeuge 2014 samt repræsentanter for Danmarks Matematiklærerforening.

Alle vil komme med deres vinkel på, hvordan vi kan styrke elevernes i deres arbejde med privatøkonomi. De vil bl.a. belyse unges problemer med deres privatøkonomi set i et samfundsmæssigt perspektiv.

Der er også afsat tid i programmet til jeres personlige planlægning og tilrettelæggelse af Pengeuge 2015 på egen skole.

Det samlede program for dagene findes her

Fagdagene afvikles på følgende datoer:

Haderslev               mandag den 19. januar 2015

Aarhus                   torsdag den 22. januar 2015

Aalborg                  onsdag den 28. januar 2015

Roskilde                 tirsdag den   3. februar 2015

København              torsdag den   5. februar 2015

 Herning                 mandag den  23. februar 2015

Odense                  torsdag den  26. februar 2015

Fagdagene afholdes alle dage fra kl. 12.30-16.00

Man kan tilmelde sig her