Blog

Økonomi i øjenhøjde?

I forbindelse med Pengeugen 2016, som gennemføres i uge 11, afholder Danmarks Matematiklærerforenings forlag, Forlaget MATEMATIK, i samarbejde med Finansrådet en række kurser på CFU-erne rundt i landet.

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er normalt ikke tilhænger af for meget Copy-Paste, men ingen regel uden undtagelse. Så jeg vover en revideret udgave af et tidligere indlæg.

Danmarks Matematiklærerforening, Forlaget MATEMATIK og Finansrådet inviterer til fagdage om planlægning af Pengeugen 2016 og information om nye læremidler til økonomi.

Formålet med Pengeugen er, at øge elevernes kendskab til vigtige privat-økonomiske begreber ved brug af forskellige virkemidler i undervisningen og med virkelighedsnære eksempler. Hertil er udarbejdet  materialer , ”Viden om min økonomi”, et nyt scenarie om økonomi for eleverne i 7. og 8. klasse, samt et digitalt onlinespil om grundlæggende værdier for de unge, ”Nå dit mål”.

Vi ønsker alle, at styrke eleverne så de er bedre rustet, når de oplever privatøkonomiske udfordringer.

I de nye Forenklede Fælles Mål står der at:

”Eleverne skal lære at udarbejde et budget, vurdere lånemuligheder, herunder beregning af ÅOP, og vurdere komplekse tilbud, hvori der fx indgår bindingsperioder.”

Det er emner, der alle behandles i arbejdet med Pengeuge 2016.

En række nye undersøgelser og analyser om unge, gæld og danskernes finansielle forståelse viser, at alt for mange unge danskere havner i uoverskuelige gældsspiraler, primært som følge af manglende finansiel forståelse. Det skal undgås!

På fagdagen vil der være en præsentation af Pengeuge 2016 og dens indhold. I kan møde professor Michael Møller, udannelseskonsulent Charlotte Plum Jensen, samt repræsentanter for Danmarks Matematiklærerforening.

Alle vil komme med deres vinkel på, hvordan vi kan styrke elevernes i deres arbejde med privatøkonomi. De vil bl.a. belyse unges problemer med deres privatøkonomi set i et samfundsmæssigt perspektiv.

Der er også afsat tid i programmet til jeres personlige planlægning og tilrettelæggelse af Pengeuge 2016 på egen skole.

Det samlede program for dagene findes her

Fagdagene afvikles på følgende datoer:

Aalborg                  mandag den 18. januar 2016

Odense                  torsdag den  25. januar 2016

Roskilde                 tirsdag den   26. januar 2016

København              onsdag den   27. januar 2016

Haderslev               mandag den 1. februar 2016

 Herning                 tirsdag den  2. februar 2016

Aarhus                   onsdag den 3. februar 2016

Fagdagene afholdes alle dage fra kl. 12.30-16.00

Man kan tilmelde sig her