Blog
Økonomi i øjenhøjde?
I forbindelse med Pengeugen 2016, som gennemføres i uge 11, afholder Danmarks Matematiklærerforenings forlag, Forlaget MATEMATIK, i samarbejde med Finansrådet en række kurser på CFU-erne rundt i landet.
Jeg er normalt ikke tilhænger af for meget Copy-Paste, men ingen regel uden undtagelse. Så jeg vover en revideret udgave af et tidligere indlæg.
Danmarks Matematiklærerforening, Forlaget MATEMATIK og Finansrådet inviterer til fagdage om planlægning af Pengeugen 2016 og information om nye læremidler til økonomi.
Formålet med Pengeugen er, at øge elevernes kendskab til vigtige privat-økonomiske begreber ved brug af forskellige virkemidler i undervisningen og med virkelighedsnære eksempler. Hertil er udarbejdet materialer , ”Viden om min økonomi”, et nyt scenarie om økonomi for eleverne i 7. og 8. klasse, samt et digitalt onlinespil om grundlæggende værdier for de unge, ”Nå dit mål”.
Vi ønsker alle, at styrke eleverne så de er bedre rustet, når de oplever privatøkonomiske udfordringer.
I de nye Forenklede Fælles Mål står der at:
”Eleverne skal lære at udarbejde et budget, vurdere lånemuligheder, herunder beregning af ÅOP, og vurdere komplekse tilbud, hvori der fx indgår bindingsperioder.”
Det er emner, der alle behandles i arbejdet med Pengeuge 2016.
En række nye undersøgelser og analyser om unge, gæld og danskernes finansielle forståelse viser, at alt for mange unge danskere havner i uoverskuelige gældsspiraler, primært som følge af manglende finansiel forståelse. Det skal undgås!
På fagdagen vil der være en præsentation af Pengeuge 2016 og dens indhold. I kan møde professor Michael Møller, udannelseskonsulent Charlotte Plum Jensen, samt repræsentanter for Danmarks Matematiklærerforening.
Alle vil komme med deres vinkel på, hvordan vi kan styrke elevernes i deres arbejde med privatøkonomi. De vil bl.a. belyse unges problemer med deres privatøkonomi set i et samfundsmæssigt perspektiv.
Der er også afsat tid i programmet til jeres personlige planlægning og tilrettelæggelse af Pengeuge 2016 på egen skole.
Det samlede program for dagene findes her
Fagdagene afvikles på følgende datoer:
Aalborg mandag den 18. januar 2016
Odense torsdag den 25. januar 2016
Roskilde tirsdag den 26. januar 2016
København onsdag den 27. januar 2016
Haderslev mandag den 1. februar 2016
Herning tirsdag den 2. februar 2016
Aarhus onsdag den 3. februar 2016
Fagdagene afholdes alle dage fra kl. 12.30-16.00
Man kan tilmelde sig her