Blog

Vær med i Danmarks første Pengeuge 10.-14. marts 2014

Finansrådet arrangerer Pengeuge 2014. Finansforbundet og Danmarks Matematiklærerforening støtter formålet.

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alt for mange børn og unge ender som dårlige betalere, fordi de ikke kender til helt basale begreber som rente, lån og budgetter. Det betyder blandt andet, at de optager dyre forbrugslån uden at kunne gennemskue de økonomiske konsekvenser. I alt er ca. 50.000 unge mellem 18-30 år registrerede i RKIs register over dårlige betalere, med alvorlige konsekvenser til følge.

Danmarks første Pengeuge er en ny, landsdækkende indsats, der skal lære vores børn og unge de færdigheder, de har brug for, når de skal styre deres egen økonomi. Under Pengeuge 2014 vil nogle af landets 7. og 8. klasser blive undervist i privatøkonomi af deres matematiklærere og af gæsteundervisere, deriblandt en række bankdirektører. Alle landets folke- og privatskoler kan deltage.

På www.pengeuge.dk kan man fra 1. marts hente undervisningsmateriale, der kan anvendes til at undervise om privatøkonomi under Pengeuge 2014. Materialet er frit tilgængeligt for alle, der ønsker at undervise 7. og 8. klasser under Pengeuge 2014.

Det er Danmarks Matematiklærerforening, der har udarbejdet undervisningsmaterialet for Finansrådet, og materialet lever op til de officielle krav, der stilles til undervisning i privatøkonomi i grundskolen. Materialet kan anvendes til et samlet forløb, eller de enkelte elementer kan anvendes hver for sig. Materialet dækker ca. 4 undervisningsmoduler eller 8 lektioner.

På www.pengeuge.dk kan man læse mere om aktiviteterne under Pengeuge 2014. Man kan også finde links til andet relevant undervisningsmateriale og læse mere om børn, unge og privatøkonomi.

Pengeuge 2014 er ikke-kommercielt og har et rent uddannelsesmæssigt sigte. Finansrådet har udarbejdet et sæt retningslinjer for undervisningen under Pengeuge 2014. Gæsteundervisningen skal være fri for virksomhedslogoer, omtale af konkrete produkter mv. Retningslinjerne fremgår af hjemmesiden www.pengeuge.dk

Den danske ”Pengeuge” har hentet sin inspiration fra Holland, der i flere år har haft en ”Pengeuge”. Her finder der gæsteundervisning sted i to ud af tre hollandske grundskoler, og gæstelærerne kommer med forskellige baggrunde, bl.a. fra finansielle virksomheder. Bag den hollandske ”Pengeuge” står et bredt partnerskab af ministerier, NGO’er og finansielle virksomheder. I Danmark vil Finansrådet søge at etablere et tilsvarende bredt partnerskab efter de første erfaringer fra 2014 er indhentet.

Powered by Labrador CMS