Sponseret indhold

U/NORD

Sponseret indhold

Gratis læringsspil til matematikundervisningen
Gratis læringsspil til matematikundervisningen

Sponseret indhold: Woodlab Spillet – et gratis online læringsspil til matematikundervisningen

Har du elever på mellemtrinnet eller i udskolingen, kan du med WoodLab Spillet trække virkeligheden ind i undervisningen. WoodLab Spillet er et engagerende klasserumsspil, der handler om at drive sin egen tømrer-/snedker-virksomhed.

Publiceret

WoodLab Spillet er udviklet af uddannelsesinstitutionen U/NORD og kombinerer sjov, læring og teamwork. Fordelt på hold konkurrerer eleverne i klassen mod hinanden. Spillet er gratis og er en interaktiv oplevelse, der kombinerer opgaveløsning, dialog og refleksion om hverdagen som selvstændig håndværker. 

Den matematik man lærer i folkeskolen, kan nogle gange være svær for eleverne at relatere til virkeligheden. Med WoodLab Spillet får du som underviser et opgavesæt med omkring 1.000 forskellige opgaver, der har fokus på praktisk og anvendt matematik og kan vise, hvordan matematik kan bruges i erhvervslivet.

”Et fantastisk læringsspil, der virkelig fik eleverne til at arbejde sammen på tværs. Meget motiverende. Fagligt givende”, fortæller en underviser, som har prøvet spillet med sin klasse.

Underviser og elever fra Tibberupskolen fortæller, hvad de har fået ud af WoodLab Spillet.

Engagerer eleverne 

WoodLab Spillet er allerede blevet spillet af mere end 5.000 elever i udskolingsklasser rundt omkring i hele Danmark og tilbagemeldingerne fra både elever og lærere er, at det både er meningsfuldt og underholdende. Spillet giver dig som underviser en god mulighed for at tale om emner som bl.a. bæredygtighed, arbejdsmiljø og kvalitet og sætter fokus på de træfaglige erhvervsuddannelser på en sjov og elevinvolverende måde.

”Der var rigtig god deltagelse af eleverne. Det var godt at se nogle af dem, der normalt er svære at engagere, være meget fordybede”, fortæller en anden underviser.

Hvordan kommer jeg i gang 

Sponseret blog: U/NORD

U/NORD er flagskibet for ungdomsuddannelser i Nordsjælland og Nordkøbenhavn. Vi favner de unge fra 10. klasse over gymnasier og erhvervsuddannelser til de unge voksne og voksne som vil i gang med en uddannelse. U/NORD har også et stort kursuscenter, der bringer ambitiøse medarbejdere og ledige videre i deres karriere. Tilsammen er U/NORD en uddannelsesinstitution med 670 medarbejdere og over 14.000 elever og kursister.

www.unord.dk/woodlab-spillet får du adgang til spillet og her ligger også en lærerguide, som forklarer rammerne og forberedelsen til spillet. Når du har oprettet din egen lærerprofil med en e-mailadresse, er du i gang.

Spillet kan afvikles i én køre. Det tager knap 90 minutter. Men da spillet gemmer stillingen i spillet, kan du også dele spillet op i flere afviklinger. Spillet er inddelt i 3 runder, som hver kan afvikles på omkring 30 minutter. Spillet kan på den måde bruges i slutningen af en lektion, eller når du har 30 minutter til overs i et undervisningsforløb.

U/NORD kommer ud til udskolingen

Hvis du er underviser i en klasse i udskolingen i Nordsjælland, har du og din klasse mulighed for at få besøg af U/NORD.

Med et team af en gamemaster og to elevambassadører tager U/NORD ud med deres to digitale spil. Spillene giver udskolingselever en idé om, hvad man arbejder med på henholdsvis en business- og en teknisk ungdomsuddannelse. I Businessspillet skal eleverne drive den fiktive tøjbutik Goodsellers, og spillet viser, hvad man lærer om på EUD- og EUX business og på HHX. I Techspillet skal eleverne drive en fiktiv medicinalvirksomhed med emner som sikkerhed, kemiske formler, bæredygtighed og design, og her snuser de til indholdet på en HTX.

Spillene er ikke traditionelle læringsspil, der tester deres kunnen, men skal i stedet vække elevernes nysgerrighed og interesse for de mange veje, man kan gå efter grundskolen.

Læs mere her: https://unord.dk/vi-kommer-til-jer

Powered by Labrador CMS