Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Censorarbejde og den digitaliserede udfordring

Mange lærere gør brug af digitale platforme fra diverse forlag. Udfordringen kommer, når tekstopgivelser inklusiv multimodale tekster skal videresendes til censor. For ikke alle skoler har adgang til samme portaler, og så opstår problemet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Sergey Galyonkin/Flickr.com

Da jeg i sidste uge sad og kiggede det materiale igennem, som jeg skal ud at være censor i, blev jeg udfordret på den digitale front. De ellers så udmærket links krævede et log in for at kunne læses – et log in jeg ikke er i besiddelse af.

Det stillede mig i en vanskelig situation. Jeg kunne godt få sendt artikler i papirform, men hvad stilles der op med de mange multimodale tekster, som især idrætsfaget gør brug af til den teoretiske tilgang? 

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Gratis log in

Det kan være udfordrende som censor at sætte sig ind i tekstopgivelser på en kvalificerede måde, når alt er blevet digitaliseret.

Ét af svarene på problemstillingen kom selv fra én af de digitale platforme. De udlover et midlertidigt log in til deres portal – et slags ’censor’ log in, som kører gratis hen over prøvernes gang i juni måned.

Det er en god tanke, som kan hjælpe mange i samme situation som mig.

Jeg er på rigtig mange parametre fan af digitaliseringen – men i visse tilfælde kan den også udfordre.