Folkeskolens naturfagsrådgiver

Blog

Der er ingen bånd, der binder mig…

Ingen jul uden Disneys juleshow. Men i år kom jeg til at se dette program på en helt ny måde. Mine tanker var ikke kommet helt på juleferie, så under showet fik jeg blandet arbejde, folkeskolen og Disney sammen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flickr designer_ noman

Familien var samlet. Alle stearinlys og lyskæder tændte. Kopperne var fyldt med kaffe, glassene med champagne og konfekt på julefadet. Alt, som det har været de sidste cirka 100 år – i vores familie.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Klokken 16 begynder Disneys juleshow, og her begynder årets største tankesammenblanding!!!

 

Pinocchio

Jeg har egentlig aldrig været særlig vild med Pinocchio. I år var det som om, at denne historie fik min civile ulydighed tændt – endnu engang. Historiens karakterer mindede mig sådan om vores hverdag. Hvor vi optræder som marionetdukker – styret af politikker, både lokalt og nationalt. Det er ikke lige min livret, når nogen vil bestemme over mig. Så en opfordring til at agere som Pinocchio uden strenge – det vil jeg gøre endnu mere i det nye skoleår.

 

Bambi og Stampe

Dette umage par – er som mange makkerpar i folkeskolen. Total forskellige, men med fælles hjælp får de gang i tingene. Den enes kompetencer rækker til begge. Og mon ikke Bambi ville hjælpe Stampe, den dag hvor han har kompetencerne til en opgave, de skal løse.

 

Snehvide og Aristocats

Begge disse fester minder mest af alt om et lærerværelse til julefrokost og sommerferiefrokost. Glæde, dans, musik og godt humør.

 

Lady og Vagabonden

Et ægte kærlighedsfortælling, som nemt kunne udspille sig på VIA University college. For hvor mange af os er ikke sammen med en mand, kone, kæreste fra tiden, da vi studerede.

Nu er der gået tilpas med dage, og min hjerne er gået i feriemode. I morgen vil jeg prøve at se Dronningens nytårstale uden at blande folkeskolen ind i den. Men måske hendes majestæt selv blander folkeskolen ind i talen, man har jo lov at håbe.

Glædelig nytår til jer alle – må det blive et godt nyt år for FOLKESKOLEN.