Folkeskolens naturfagsrådgiver

Blog

Naturvidenskabsfestival 2019 – skal I være med?

Uge 39 står i naturvidenskabens tegn. Det er jo først næste skoleår – men ansøgningsfristen for midler i festivalpuljen er den 16. maj. Har du eller fagteamet en idé til uge 39, så husk at få søgt midler hjem. Få idéer, inspiration og viden i dette indlæg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Temaet for naturvidenskabsfestivalen i år er ”VANDETS HEMMELIGHEDER”. Under denne overskrift er der fire forskellige underpunkter:

  • Et mystisk stof
  • Kampen om vandet
  • En fremmed verden
  • Myter og historier

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Astra har udgivet en plakat, hvor man kan få inspiration til de forskellige emner. 

Katalog

Endvidere er der sendt et katalog til skolerne. I dette katalog er alt vedrørende festivalen beskrevet. Der er gode illustrationer, som kan være med til anskueliggøre tidsplaner, masseeksperiment 2019, forløb, aktiviteter og adskillig andre nyttige oplysninger. 

Ansøgningen

På torsdag den 16. maj er der ansøgningsfrist i festivalpuljen. Ansøgningen er opbygget, så den ikke tager lang tid at udfylde. Så hvis du sidder med en god idé og tænker at ”din” skole skal være med, så er det bare til tasterne.

Link http://https://naturvidenskabsfestival.dk/s%C3%B8g-penge

Hvordan er man med?

Denne uge med fokus på naturfag udmøntes forskelligt på landets skoler. Nogle skoler er ikke med. Andre skoler har enkelte klasser med. Nogle skoler satser på klassetrin fx indskolingen eller mellemtrinnet. Og sidst men ikke mindst er der skoler, hvor hele skolen er involveret i en emneuge eller en fælles naturfagsdag.

Organiseringen af denne uge kan se vidt forskellig ud. Vigtigst er det, at det virker på den enkelte skole, og at eleverne oplever noget anderledes og cool naturfag.

Hvad gør vi på Sølystskolen?

I vores fagteam har vi diskuteret de forskellige modeller for deltagelse. Vi valgte modellen med hele skolen (650) elever. Det bliver til et stort arbejde:

  • Alle elever skal fordeles på hold (vi blander alle elever fra 0. til 9.klasse)
  • Planen for eleverne – fra post til post – skal koordineres
  • Stationerne/værkstederne skal planlægges
  • Lærerbemandingen skal på plads (gerne i dette skoleårsplanlægning)

Men alt dette arbejde belønnes på dagen. En dag med naturvidenskab, glade elever og fællesskab.

Husk – dagen eller ugen kan tilrettelægges på vidt forskelligt niveauer, stort eller småt. Prøv denne mulighed for fagteamsamarbejde, en fælles dag, viden, stolte lærere og glade elever.

Husk – på torsdag den 16.maj er sidste frist for at søge midler i festivalpuljen.

Er du i tvivl er du velkommen til at kontakte mig på mette.mellerup@skolekom.dk   Astra eller din kommunale naturfagskoordinator.

Læs sidste års blog om Naturvidenskabsfestivel:

Link http://https://www.folkeskolen.dk/643245/der-er-en-foerste-gang-for-alt-