Mette MellerupMettemellerup74@gmail.com

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Blog

UNI-login, strejke & lockout

Fra håbefuld til frustreret. Fra en lærer som havde styr på 9.årgang (4 klasser), og deres afgangsprøve i mundtlig naturfag på trods af strejke efterfulgt af lockout – til en lærer som har fået ekstra arbejde og grå hår…

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flickr /GotCredit

I den uendelig strøm af informationer, der er løbet ind på mail, Facebook og tv om OK18 –  var det lige gået min næse forbi, hvilken konsekvenser det får for eleverne, når UVM lukker deres IT-afdeling. Det har jeg nu læst mig til.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Undervisningsministeriet har meldt ud at UNI-Login ikke vil virke under en evt. konflikt – se: https://www.stil.dk/aktuelt/stil/2018/marts/180322-ok18

Fra prøveklar til fortvivlelse

Min første tanke var – hold nu kæft, jeg orker ikke mere. Hvis eleverne ikke kan bruge deres UNI-login, så kan de hverken komme på vores læringsportaler eller læringsplatforme. Alt vores undervisning fra de sidste tre år ligger der med links osv.

Jeg er i en kommune, der er udtaget til at strejke, og vi skal begynde den 4/4. Alt ligger klar til at vores fire 9. klasser skal trække deres fælles faglige fokusområde den 3/4. Derefter var jeg rimelig fortrøstningsfuld, da de i årets løb har arbejdet med skabeloner til deres forskellige fokus områder. Det vil de fleste af dem godt kunne klare selv – derhjemme uden lærer. Men når man så ikke har hverken læringsportaler eller læringsplatforme, så bliver det op ad bakke…

Hjælp udefra - læringsportaler

Den læringsplatform, som vi i Silkeborg kommune har abonnement på, har sendt følgende til os:

”I forbindelse med overenskomstforhandlingerne (OK18) er Undervisningsministeriet omfattet af en eventuel konflikt. Styrelsen for It og Læring (STIL) har i den sammenhæng meddelt, at de lukker ned for UNI-Login under konflikten. Læs pressemeddelelsen fra STIL her.

Hvad betyder det for dig og din skole?

Hvis den varslede strejke træder i kraft d. 4. april, vil STIL igangsætte en nedlukning af deres it-systemer allerede tirsdag eftermiddag d. 3. april 2018. Det vil derfor i hele konfliktperioden ikke være muligt at logge ind på GO Forlags digitale produkter vha. UNI-Login. Hvad gør vi for at løse denne udfordring? Vores it-udviklere har fundet en løsning, så du og dine kolleger alligevel kan tilgå vores læremidler og fortsat gennemføre undervisningen, hvis I allerede er abonnent. Dette gælder også, hvis I har et prøveabonnement. Hold dig orienteret på vores hjemmeside, hvor vi i tilfælde af konflikt vil oprette et link med adgang til læremidlerne.

Som en uundgåelig konsekvens af denne løsning betyder det samtidig, at en række elementer dog ikke vil være tilgængelige i perioden. Det gælder alle interaktive elementer, herunder bl.a. opgaver og årsplanlæggeren. Det beklager vi naturligvis. Heldigvis ligger mange af forløbenes opgaver som PDF-filer, som I kan hente ned i stedet. I tilfælde af spørgsmål er du velkommen til at kontakte os”

Så til dem af jer der er lige så frustreret som mig, måske kommer der hjælp udefra fra de andre læringsportaler.

Læringsplatforme

Jeg har ikke kunne få informationer fra vores læringsplatform, om der kunne komme samme hjælp fra dem. Hvis der er nogen af jer – kære kollegaer – som ligger inde med viden, som kan afhjælpe alle de problemer der opstår, når UNI-login er ude af drift SKRIV dem endelig i kommentaren til dette indlæg. Så vi kan hjælpe hinanden.

Nå ja – der er selvfølgelig stadig mulighed for, at vi hverken skal strejke eller lockoutes, men jeg tror desværre, at jeg kommer til at undvære mit UNI-login … - en del dage!!!

PS: Hvad sker der konkret med it-systemerne?

Skulle en konflikt blive en realitet fra den 4. april 2018, vil STIL blive nødsaget til at påbegynde en kontrolleret nedlukning af it-systemerne fra den 3. april 2018.

http://admsys.stil.dk/EfterUddannelse/Nyheder/~/ADMSYS/Data/News/EASY-A/2018/Mar/180323-SPB-Information-om-varslet-konflikt

SE DATO – det er fra den 3/4

Powered by Labrador CMS