Blogs

Møder eller forberedelse

Hvor mange møder skal vi starte op med efter en sommerferie, når der er meget andet vi skal forholde os til.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolestarten: Møder eller forberedelse, hvad skal jeg vælge eller kan jeg vælge?

Da jeg startede som børnehaveklasseleder for 10 år siden, gik jeg til møder måske 2-3 gange om måneden, og der var tid til at forberede sig.

Nu oplever jeg, at møder har taget overhånd. Fra uge 32-38 har jeg været til 19 møder (møder som har med skolen at gøre i forskellige afskygninger) på 35 dage, derudover skal jeg gør klar til undervisning hver dag, forstå de elever som på en eller anden måde er udfordret, forberede mig mere eller mindre til alle møder, sætte mig ind i de forskellige it-platforme som vi bruger, tjekke mails og svare på dem.

Hvorfor skal der holdes så mange møder i forbindelse med skolestarten? Kunne man skære lidt ned i møder, så der blev tid til kerneopgaven eleverne.

Skolestarten i børnehavekassen er der altid fuldfart indtil efterårsferien. Vi skal lære nye elever at kende og deres forældre. Det kræver meget tid.

Folkeskolen er i konstant udvikling.

Folkeskolen er i konstant udvikling, der er ikke ro på området, det kræver møde efter møde for at løse de forskellige opgaver.

Jeg savner at få tid til at tænke tanker omkring hverdagen med eleverne, få hjulpet de udfordret elever det kræver tid. Lave beskrivelser kræver tid. Behovssamtaler med forældre kræver tid.

Birthe Persson K

Jeg er børnehaveklasseleder i Københavns Kommune. Jeg har været børnehaveklasseleder i 10 år. Det har været lidt af en udvikling i gang de sidste 10 år, som er interessant at betragte. Jeg kan godt lide at undre mig, og jeg håber, at I vil være med til at undre videre sammen med mig.

Så er der alle de andre opgaver, som vi skal have styr på årsplan i Meebook, AULA ny platform og meget andet.

Er det kun på min skole, der er mange møder eller opleves det også andre steder her i landet?