Blog

Dataetik på Læringsfestivalen

Hvis du kommer på Læringsfestivalen 6.-7. marts med i tusindvis af andre lærere, er der masser af muligheder for at høre og lære om dataetik og digitalt selvforsvar

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan blokerer du mest effektivt for de irriterende cookies, der forfølger dig rundt på nettet (og indsamler viden om alt, hvad du laver på din vej)? Hvad forandrer EUs nye datalovgivning, GDPR? Hvorfor taler eleverne om VPN, og kan man kan virkelig få billigere priser med privacy-værktøjer? Hvordan kan vores institution arbejde etisk ansvarligt med data?

Svarene på de spørgmål og mange flere kan du få, hvis du har tilmeldt dig læringsfestivalen 6.-7. marts. På selve udstillingsdelen vil der være en gratis konference om dataetik, der ruster dig på en lang række spørgsmål.

Flere og flere indsamler data, som kan bruges til at forbedre læring og administrative processer. Desværre kan der opstå tvivl om, hvordan data må opbevares, behandles og deles.

Digitalt Selvforsvar

Pernille Tranberg. Dataetisk rådgiver for virksomheder og myndigheder samt foredragsholder om dataetik og digitalt selvforsvar. Tidligere journalist. Forfatter til bogen DataEtik - den nye konkurrencefordel - gratis pdf-eks her: dataethics.eu/bog samt til værktøjer til datakontrol her: dataethics.eu/selvforsvar. Lærerstandens Brandforsikring sponsorerer hende, så hun kan tage ud og holde gratis foredrag for folkeskolernes ældste klasser. Læs mere her: https://dataethics.eu/en/about/founders/

Denne gratis halvdsagskonference kommer rundt om begge dele. Der være hjælp for institutioner til at forholde sig til lovgivningen – og ikke mindst de dataetiske udfordringer, der ligger udenfor lovgivningen. Der vil være etiske dilemma games, så du kan tage stilling til helt konkrete og realistiske spørgsmål og deltage i debatten. Samt hands-on på værktøjer, der kan hjælpe dig med at tage bedre kontrol over dine data - og lære det videre til dine elever, hvis de ikke allerede kan det. Endelig vil der være indslag om brug af data i læringsteknologier.

Undertegnede samt advokat Catrine Søndergaard Byrne styrer slagets gang, og ved hands-on på værktøjer kommer iværksætter Mads Teglers og hjælper os.

Medbring din computer og/eller mobiltelefon og ikke mindst din debat- og lærelyst. Du får også et lille gult papirhæfte med hjem med alle værktøjerne, som ligger her: dataethics.eu/selvforsvar