Blog
Byrådspolitikerne er uvidende overfor deres manglende evner
Byrådsaldersgennemsnittet ligger på 50 år, hvilket har en betydning for repræsentationen af de unge. Uanset hvilken vinkel politikerne kigger på folkeskolen fra, så vil disse mennesker ikke forstå betydningen for de unges skolegang. De unge skal hjælpes ind i gamet.
Den nuværende stilling mellem forældre og politikere i kommuner er med de politikerledende repræsentanter i spidsen.
De står i spidsen fordi, at vi har stemt på dem. Politikerne er uvidende overfor deres manglende evner i den politiske arena, og prioriterer bl.a. ting som huller i vejene, uden at prioritere de menneskelige behov så som faciliteter for fremtidens samfundsledere, som i denne sammenhæng er skoleeleverne.
Folkeskolerne takker af
En ny opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at 325 folkeskoler på ti år forsvundet. Grunden til denne udvikling er bl.a. kommunalreformen, som blev gennemført i 2006.
Desuden beskriver udviklingen både skolelukninger, opstart af fri- og privatskoler og skolesammenlægninger, som er noget af det hyppigste, som vi ser i kommunerne.
Og vi må se virkeligheden i øjnene. Naiviteten stammer fra sidste valg, hvor byrådskandidaterne gik til valg på bedre faciliteter for børn og unge – men naiviteten stammer også fra politikerleden som finder sted i byrådene rundt omkring i landet.
… Skal de ikke snart på pension?
Byrådsaldersgennemsnittet ligger på 50 år, hvilket har en betydning for repræsentationen af de unge. Uanset hvilken vinkel politikerne kigger på folkeskolen fra, så vil disse mennesker ikke forstå betydningen for de unges skolegang.
Om cirka 10 år, vil de unge nemlig være kommunens og samfundets ledere. Det er os der skal ‘gøre rent’ efter politikernes fortidige dumme beslutninger, og det er os der skal leve med folkets fremtidige meget lave tiltro til os som byrådsmedlemmer.
Samfundets tiltro til de unge er i top. Vi skal levere perfekte testresultater med mere, og når vi ikke får de karakterer som samfundet forventer, så bliver vi anset for ikke at kunne fungere i den danske folkeskole – det som nogen nok vil kalde ‘særlig sensitive’.
Derfor ønsker eleverne bedre vilkår for de danske folkeskoleelever i landets kommuner.
Kommunerne dumper
Samfundets krav og forventninger til de unge er høje, og kommunens nuværende rammer lever ikke engang selv op til samfundets forventninger til en god kommune. Kommunerne dumper i kvalitet.
Den nuværende kommunale overadministration af folkeskolen, er med til at sænke til potentielle trivsel hos lærere og elever, og de enkelte ledelser ved godt selv, hvordan de bedst tilrettelægger deres undervisning på de enkelte skoler – det ved kommunen ikke.