Blog

Ikke fordøm regeringen fordi, at din kommune svigter

Et indlæg omkring kommunernes forvaltning af penge til folkeskoleområdet, skrevet af De Danske Folkeskoleelevers formand, Mathias Bach Frederiksen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der seneste par dage har der i medierne stået, hvordan kommunerne svigter forældre og elever i deres kommuner ved, at tage inklusionspenge fra folkeskolen og bruge pengene på andre områder:

Mathias Bach Frederiksen

Mathias Bach Frederiksen er gymnasieelev og stifter og formand for De Danske Folkeskoleelever - en interesse- og elevorganisation, som har til formål at inddrage alle de danske folkeskoleelever i et fællesskab, og gøre folkeskolen til et godt sted at være - for alle.

Og lad mig gøre det helt klart - kommuner i et oplyst samfund som Danmark er totalt outdated. Det kan vi bare se, hver gang kommunerne svigter elever og forældre. Hvis kommunerne i Danmark havde fået klare rammer for, hvordan man skal føre en kommune med lovgivning - ja, så havde kommunerne fremstået en del bedre end de gør i dag.

I denne her sag viser sig det, at kommuner bruger deres folkeskolepenge på andre områder end det, som pengene er beregnet til - nemlig inklusionsprojektet. Det er helt grotesk hvordan staten blander sig udenom kommunernes måde, at drive 'virksomhed' på. Én ting der er sikkert er, at disse kommuner skal strammes op med hjælp fra staten.

Det som jeg her gerne vil sætte fokus på er, at alt der omhandler folkeskoleområdet ikke er udført af regeringen. Selvom jeg står fuldstændigt imod regeringens nye regeringsgrundlag for en god folkeskole, hvor de lægger mundkurv på elever, lærere og forældre, så bliver jeg nødt til at skrive dette indlæg:

Jeg kan selv huske engang i folkeskolen, hvor vi i historie skulle lære om kildeforvaltning, hvor jeg kom i tanke om alle de voksne mennesker på de sociale medier, der hopper i med begge ben fordi, at de læser det som de vil læse - ikke det som der oprindeligt står i artiklerne.

Og selvom jeg er fuldstændigt enig i, at det i sidste ende er regeringen der skal stå med lorten - ja, så synes jeg at vi fordømmer regeringen ALT for hurtigt. 

Vi skal lige have et par ting på det rene:

  • - Regeringen står ikke med ansvaret for, hvordan din kommune forvalter penge og sager med henblik på folkeskoleområdet.
  • - Gå til din kommune før du hagler staten ned.
  • - Læs nu for filan, hvad der står i de artikler du læser - ikke kun overskriften.

''Hvorfor gør staten ikke noget ved kommunernes groteske prioritering af penge? Typisk regeringen.''

''Sjovt at se, hvordan regeringen kaster med penge ud af vinduet, til fordel for kommuner der ikke kan prioritere penge ordentligt.''

''Det er snart tid til en ny statsminister, tror jeg.''

Konklusionen med dette indlæg må være, at voksne mennesker på de sociale medier skal være bedre til at forvalte kilder, hvis de ikke vil tilbage på skolebænken igen.

Læs før du kommenterer - ellers, så hold dig totalt væk fra de sociale medier.

Powered by Labrador CMS