Blog

Tilbage til virkeligheden!

Den 24/2 var Socialdemokratiets undervisningsordfører Annette Lind i medierne for at kommentere på elevers, læreres og forældres klager om folkeskolen - back to the future! Skrevet af formanden for elevernes organisation, De Danske Folkeskoleelever, Mathias Bach

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Annette, Annette, Annette!

Mathias Bach Frederiksen

Mathias Bach Frederiksen er gymnasieelev og stifter og formand for De Danske Folkeskoleelever - en interesse- og elevorganisation, som har til formål at inddrage alle de danske folkeskoleelever i et fællesskab, og gøre folkeskolen til et godt sted at være - for alle.

Som folkeskoleelev har jeg lært, at man skal gøre et projekt færdigt, før man starter på et andet. 

Det tænker jeg måske godt at du vil kunne få brug for i fremtiden

Annette Lind fra Socialdemokratiet har været ude at kommentere på den nye folkeskolereform i BT, hvor hun bl.a. udtrykker sine frustrationer omkring forældre og lærere, der klager over den nye folkeskolereform. Den realitet hun ikke vil se i øjnene er nemlig, at der nok faktisk er en grund til at folket klager om reformen!

Det er jo ikke for sjovt, at folk nedgør den nye folkeskole. Den ene grund er, at I indfører en ny folkeskolereform, som hverken gavner elever eller lærere på lang sigt. Desuden vælger at oprette en masse nye tiltag, inden jeres ’gode’ skolereform overhovedet er gennemført, rundt omkring i det danske land. Det mener du naturligvis tager tid!

Men er folkeskolerne rundt omkring i Danmark, overhovedet i gang med at få noget godt ud af skolereformen?

Som jeg kan se er elev- og lærertal formindsket de sidste år. Helt ærligt ved jeg nu ikke om elever og lærere prøver at skabe den gode folkeskole – jeg tror faktisk bare de smutter!

Endnu en (folkevalgt) politiker, som tror hun ved noget om den egentlige folkeskole i stedet for at tænke på, hvordan den reelle folkeskole ser ud i dagligdagen!

Annette Lind henviser desuden til en følgeforskningsrapport, som viser at der er stor tilfredshed – hos forældrene! Er forældrenes holdning til folkeskolen på den lange bane, ikke ligegyldig for elever og lærere, der er de fagprofessionelle?

Her har du et par andre undersøgelser, Annette:

Fakta om skolereformen:

82% af alle Danmarks folkeskoleelever synes, at skoledagene er for lange!

17% af alle Danmarks folkeskoleelever vil helst på privatskole, og har det som 1. prioritering!

Flere elever vælger fritidsinstitutioner fra, som resulterer i lukninger af fritidsordningerne! Antallet af lærere er faldet med 7114 siden 2009!

Så hvis du, Annette Lind er ved at miste sit syn, så skal du vist snart på pension!

Tak for denne gang - og måske på gensyn!

Powered by Labrador CMS