Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Brug dit faglige netværk i prøveperioden. Der er meget at hente.

Det er ved at være prøvetid igen, og på historie- og samfundsbloggen rettes blikket mod prøverne. Har du kristendomskundskab, kan du sagtens læse med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra i dag d. 1 april har elever landet kunne trække emner til kulturfagsprøverne. På nogle skoler fandt trækningen allerede sted i dag. På min arbejdsplads venter vi til næste uge, men så kører det også.

Til at begynde med havde jeg lidt svært ved at se den store fordel for eleverne i et tidligt træk, men jeg må indrømme, at det er med at give dem et godt afsæt til prøven. Ved offentliggørelsen af udtræk d. 29/4, vil de forhåbentlig allerede være godt på vej i deres kildesøgning, og først og fremmest vil de ideelt set være inde i de tankeprocesser om problemstillinger, kilder og produkter, der skal føre dem frem til prøven. Det er slet ikke så skidt endda. Tværtimod.

Få styr på stumperne.

Jeg vil bestræbe mig på at komme omkring diverse facetter af prøverne. Der er en del, du skal have styr på, og her på bloggen vil jeg gå gennem de mest almindelige erfaringer, jeg selv har gjort mig i årenes løb, men også de råd, jeg ved virker gennem prøveforløbet. Der er et par fodfejl, som er nemme at undgå. Det hele vil selvfølgelig være solidt funderet i prøvevejledningen fra august 2018, der som bekendt fortsat er næsten ens for alle tre kulturfag.

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Hvis der undervej skulle dukke spørgsmål op om prøver, de skrevne- og uskrevne regler eller bare almindelig nysgerrighed desangående, så tøv ikke med at smide en kommentar til indlæggene, og mange vil formentlig være interesseret i at hjælpe dig med svar og gode råd. Folk plejer at være behjælpelige.

Bliv hængende, for der følger meget snart nyt på bloggen.

Glædelig 1. april her på falderebet. Nu er det forår.

Powered by Labrador CMS