Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Forældre vil gerne høre om andet end dansk og matematik.

De fleste forældre forventer løbende tilbagemelding fra dansk, matematik og engelsk. Men de vil ligeså gerne høre om de mindre fag. Samtidig kan dit fag komme med ved middagsbordet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fedt, at du fortæller om din undervisning”. ”Vi har talt historie her til aften. Godt at følge faget”.

Sådan kunne nogle forældresvar lyde som respons på en hurtig update fra dagens historie- eller kristendomsundervisning.

De fleste forældre vil nemlig rigtig gerne høre, hvad deres rødder laver i alle fag, men i en travl hverdag, får man ikke lige spurgt. Hvem kender ikke til det?

Derfor bliver de glade og engageret, når du fortæller dem om din undervisning i kulturfagene. Der sidder mange forældre, der er kulturfagligt interesserede i forskellige henseender, og de vil gerne høre, hvad der sker i fagene.

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Du viser din interesse og fagets vigtighed.

Disse hurtige indblik i kulturfagene viser samtidig, at du som lærer vægter dine fag højt. Du finder det relevant at informere forældrene om indholdet, og du giver dem mulighed for at drøfte undervisningen med deres børn. Du vil formentlig opleve, at nogle forældre tager sig tid til at svare positivt på din opdatering, og det skaber motivation den anden vej tilbage til dig. Win/ win.

Selvfølgelig kan der også komme mere kritiske svar, men for det første er det sjældent, at man svarer en engageret lærer med kritik. For det andet, hvis du i din mail kort har forklaret dine pædagogiske og faglige hensigter med stoffet, så er du på forhånd fagligt funderet, og det kan de fleste forældre gode lide. De behøver ikke være enige for at forstå dine hensigter.

Nu er det jo ikke sådan, at du skal skrive hjem efter hvert modul. Det kører man nok lidt død i. Du kan skrive en gang om måneden, eller lige efter du har introduceret et nyt tema, afholdt en fremlæggelsesrunde eller dine elever har lavet faglige produkter, hvor du lige vedhæfter et par fotos eller links. Du bestemmer selv. Det er tid givet godt ud.

God weekend derude.