Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Forløb nu med opgivelser på Clio Online

Alle opgivelser ligger nu klar til prøve i alle kulturfagsforløb for 8. og 9. Klasse. Der kan spares meget tid med dette nye tiltag.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne søde prøvetid, kan tiden nogen dage føles knap, når man er udskolingslærer og måske skal føre op i mere end et fag. For mit vedkommende byder foråret på både dansk, historie og et censorat i kristendom, så jeg ved, hvad tiden kommer til at gå med.

Med den nye opdatering gør Clio tilværelsen en smule lettere for en fortravlet kulturfagslærer. Opgivelserne for alle forløb for 8. og 9. klasse i historie, samfundsfag og kristendomskundskab er opdateret med samtlige opgivelser og udvalgte kulturteknikker. Det er et kærkomment tiltag fra Clio.

Jeg ved, at dette naturligvis er mest interessant, hvis skolen abonnerer på Clio, men mit indtryk er, at portalerne er ret udbredte, så derfor denne info.

Følger ny bekendtgørelse

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Opgivelserne er opstillet, som ministeriet anbefaler i prøvebekendtgørelsen fra januar, 2018, hvilket gør det let at hente dem i Word- eller pdf- version. De kan hurtigt gemmes på din læringsplatform, hvorfra du kan hente dem og sende dem til censor. I minuddannelse.net ligger de under ”lærernoter”, når du henter forløbene fra Clio.

Og hvis du som censor ikke har adgang til Clio, kan du få midlertidig adgang ved at lave en gratis prøveperiode på deres hjemmeside. 

Det er rart, når portalerne bliver praksisnære, og tager udgangspunkt i den virkelighed, vi står i herude på skolerne. Dette tiltag indsnævrer en ret stor arbejdsbyrde, selvom man selvfølgelig skal sikre, at man også for brugt de opgivne kilder. Eller kan de let bortredigeres i Word- udgaven. Det er værd at tage med i næste års planlægning på læringsportalerne.

Fortsat god arbejdslyst med prøverne derude.