Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Skal du føre til prøve i kulturfag? Her får du 7 skarpe.

UVM har udarbejdet ”7 skarpe til lærerne” om prøver i de forskellige fag. Det giver det hurtige overblik, men bør dog understøttes af prøvevejledningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prøvetoget kører for fuld damp, og så snart de skriftlige prøver er vel overstået rettes sporet direkte mod de mundtlige prøver, der begynder tidligt i år.

Er det første gang, du skal føre til prøve, kan du med stor fordel læse nedenstående link. Her får du en hurtig påmindelse om de vigtigste aspekter omkring prøverne i kulturfagene. Det er en stor opgave at føre prøve, og det kan være en fordel med en tydeligt to do- seddel lige ved hånden. Den ligger her fra UVM.

Giv dig selv det bedste afsæt

Det er dog ikke nok. De syv skarpe foldes grundigt ud i prøvevejledningen, og har du ikke allerede haft snuden i den, så er det nu. Det er står alle de smådetaljer, som er væsentlige for at eleverne får den bedste prøve, og at du som lærer kommer igennem prøven uden at snuble over forhindringer, der kunne have været undgået. Særligt i dit samarbejde med censor har det stor betydning, at du har styr på stumperne, så du og dine elever ikke kommer på glatis. Det giver en god fornemmelse at vide, at man har overblikket over prøven. Det modsatte skaber usikkerhed og lange prøvedage, fordi man hele tiden sidder på nåle. Mere end man gør i forvejen.

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Du kan altid dele dine spørgsmål og tanker her på det faglige netværk. Der er mange, der sidder med prøve første gang, og der er mange med erfaring, der kan hjælpe.

God dag derude.

https://www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-proever/forberedelse/syv-skarpe-til-laereren