Blog

Solveig Troelsen er projektleder for lærerprofession.dk der prisbelønner gode bachelor- og diplomprojekter.

Vi glæder os i denne tid…

Publiceret Senest opdateret

… ikke fordi julesneen falder i august i år. Men fordi vi skal i gang med at fordybe os i årets bedste afgangsprojekter fra læreruddannelsen og de pædagogiske diplomuddannelser.

Solveig Troelsen

Solveig Troelsen er ph.d. i uddannelsesvidenskab og projektleder for Lærerprofession.dk. Jeg er også læreruddanner, dansklærer i anden potens og ansat som lektor i VIAs læreruddannelse i Århus. Endelig er jeg postdoc og fokusområdeleder ved Center for Grundskoleforskning på SDU. Jeg blogger, forsker og underviser for at styrke og synliggøre lærerprofessionen og dens særlige sammensatte faglighed – med danskfagets didaktik som mit helt særlige hjertebarn.

Tak for alle de indstillede projekter!

Vi er overvældede! Eksaminatorer og censorer ved landets lærer- og diplomuddannelser har indstillet i alt 76 projekter som de finder værdige til at blive belønnet med en pris i 2022! 67 bachelorprojekter og 9 pædagogiske diplomprojekter om skolen! Mange af projekterne er allerede beskrevet på lærerprofession.dk, og i løbet af de næste halvanden måned vil vores dygtige journalister Lykke Østergaard Møller og Anne-Sophie Rømer Thostrup have skrevet i alt 76 præsentationsartikler. De bugner af nye undersøgelser, viden, tanker og idéer til inspiration for kollegerne i skolen.

Fra indstilling til nominering til hæder og priser

Nu går udvælgelsesprocessen så i gang. D. 25. november afholdes årets prisfest i København med talere og trubadurer, budskaber og bobler. Her hædres de bedste projekter i begge hovedkategorier med priser, statuetter og boggaver, og som tak indvier forfatterne os kort i, hvad vi kan bruge deres viden og indsigt til. Desuden gives særprisen om skolens dannelsesbidrag til ét eller to projekter, der på forbilledlig vis har behandlet netop dét tema. Og Folkeskolens formidlingspris gives til det særligt velformidlede projekt.

Inden dommerkomitéerne udpeger prismodtgerne, skal de ti bedste bachelorprojekter nomineres til at gå videre til sidste og afgørende runde. Nomineringerne offentliggøres på sitet sidst i september. Alle PD-projekter er automatisk nomineret, fordi der er færre end ti i alt.

Er du forfatter til et nomineret projekt, vil du senest første november få besked om, hvorvidt du er blandt de tre, der modtager en pris. Om det bliver en første-, anden- eller tredjepris, afsløres ved prisfesten.

Følg os på Facebook

Lærerprofession.dk er først og fremmest et levende site på folkeskolen.dk, og vi har endnu meget at lære om SoMe. Foreløbig kan man følge os på Facebook, hvor vi linker til og deler relevante artikler. Del og kommenter, så flere får øje på os!

Inviter også kolleger og skolevenner til at følge med i alt det, som gode afgangsprojekter har at bidrage med til skolens professionelle. Sandheder om skolen skal man ikke søge hos børn og fulde folk, men hos dem, der har fingeren på pulsen. Det har de nye lærere!