Back to school.  Textbooks stacked on wooden school desk in front of green chalkboard.  Classroom setting.

Matematiklærerforeningen

Blog

Efterårets matematiske udfordring for 8. klasser

Nordisk Matematikkonkurrence måtte som mange andre fine arrangementer aflyses pga. Corona. Nu er det tid til at melde jer til - så vi kan genoptage den gode tradition!

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Herover: De seneste vindere fra 8.x på Gammelgaardsskolen fra Aarhus - efter deres deltagelse i den Nordiske Finale.

Er I klar? Vi er SÅ klar til at modtage tilmeldinger fra mange 8. klasser, der gerne vil samarbejde om problemløsning i matematik.

Der er ingen særlige regler for tilmelding - alle kan deltage, bare de går i 8. klasse :-)

Problemløsning og undersøgende matematik er noget alle får brug for - såvel i skolen som i ungdomsuddannelserne - for ikke at tale om hvor meget det fylder i hverdagen for alle samfundsborgere. Dette er et af argumenter for at deltage, et andet argument er, at eleverne skal samarbejde - det er også en kompetence, som de får brug for fremadrettet!

Hvis I gerne vil se, hvordan opgaverne har set ud de seneste 12 år, kan I finde dem her: https://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/

Her finder I også en længere tekst, der fortæller, hvordan konkurrencen er strikket sammen, så I kan lægge en plan for jeres klasser.

Direkte link til tilmeldingen til konkurrencen: https://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/nordisk-matematik-konkurrence-2020-2021/

Tidsplanen for konkurrencen ligger også på linket herover - og som er service til jer, har jeg også vedlagt den til download herunder.

Håber, at 'møde' mange af jeres løsninger på de spændende opgaver, som I får tilsendt!

Powered by Labrador CMS