Blog

Efterårets matematiske udfordring for 8. klasser

Nordisk Matematikkonkurrence måtte som mange andre fine arrangementer aflyses pga. Corona. Nu er det tid til at melde jer til - så vi kan genoptage den gode tradition!

Publiceret Senest opdateret

Matematiklærerforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Herover: De seneste vindere fra 8.x på Gammelgaardsskolen fra Aarhus - efter deres deltagelse i den Nordiske Finale.

Er I klar? Vi er SÅ klar til at modtage tilmeldinger fra mange 8. klasser, der gerne vil samarbejde om problemløsning i matematik.

Der er ingen særlige regler for tilmelding - alle kan deltage, bare de går i 8. klasse :-)

Problemløsning og undersøgende matematik er noget alle får brug for - såvel i skolen som i ungdomsuddannelserne - for ikke at tale om hvor meget det fylder i hverdagen for alle samfundsborgere. Dette er et af argumenter for at deltage, et andet argument er, at eleverne skal samarbejde - det er også en kompetence, som de får brug for fremadrettet!

Hvis I gerne vil se, hvordan opgaverne har set ud de seneste 12 år, kan I finde dem her: https://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/

Her finder I også en længere tekst, der fortæller, hvordan konkurrencen er strikket sammen, så I kan lægge en plan for jeres klasser.

Direkte link til tilmeldingen til konkurrencen: https://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/nordisk-matematik-konkurrence-2020-2021/

Tidsplanen for konkurrencen ligger også på linket herover - og som er service til jer, har jeg også vedlagt den til download herunder.

Håber, at 'møde' mange af jeres løsninger på de spændende opgaver, som I får tilsendt!