Blog

I år bliver det en nordisk matematikkonkurrence på trods

Undervisningsministeriet vil ikke længere bidrage med midler, så derfor bliver det i år en skrabet udgave af konkurrencen, men lidt er bedre end ingenting, skriver Matematiklærerforeningen.

Publiceret Senest opdateret

Sidste år fik Danmarks Matematiklærerforenings udvalg, der bestyrer Nordisk Matematikkonkurrence (NMCC), overbevist UVM/Olympiadepuljens medlemmer om, at de ubrugte midler fra Corona-tiden, burde tilfalde de elever, der havde knoklet med opgaverne i konkurrencens to indledende runder.

Det skulle så vise sig at være en enlig svale, for i år er vi ikke blevet tilgodeset i uddelingen af midler.

Nordisk Finale 2022

Udvalget giver ikke så let op - så vi sendte opgaver ud til alle tilmeldte i november og januar måned i håb om, at der var andre, der kunne se, at denne fantastiske konkurrence skulle gennemføres.

Som sendt fra himlen viste det sig, at hovedstyrelsen i Danmarks Matematiklærerforening havde afsat et mindre beløb til konkurrencen - det blev vi virkelig glade for!!!

Så nu er vi i fuld sving med at oversætte og bearbejde opgaver fra vores nordiske samarbejdspartnere, organisere alt omkring national semifinale og finale, og i sidste ende deltage i den nordiske finale i Finland.

Det er en meget skrabet udgave af konkurrencen, vi kan byde eleverne på, men vi mener, at lidt er bedre end ingenting.

Så - dette år bliver det en konkurrence PÅ TRODS!

Vi glæder os meget til at møde dygtige elever og se, hvad de har nået at producere, for de er også under tidspres på grund af de manglende midler.......

Læs mere om konkurrencen og find gode opgaver til din undervisning på denne hjemmeside: kortlink.dk/2kecy