Blog

Fællesskab

Når vi ser håndbold, samles vi om noget, der er større end os selv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Slut eller?

Psykologen på Bryggen

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i '94 og specialist i klinisk psykologi og sundhedspsykologi. Jeg er ansat på en Børne-Ungeafdeling og har egen praksis. Min væsentligste opgave er at inddrage mig selv kreativt og minimere den professionelle attitude. Dog uden at tabe min professionelle rolle af syne. De mennesker, der søger hjælp, mangler retning. De svæver i ingenting. Så min opgave bliver at give tingene retning igen og understøtte den handlekraft, der skabes gennem samtalen. At være medmenneske. At være til stede og nærværende og give samtalepartneren håb. Jeg blogger i min fritid om det moderne familieliv www.jeanneomfamilieliv.dk. Nu også her på Folkeskolen, hvor fokus vil være børn og unge. Jeg ser frem til komme i dialog med dig.

Jeg skynder mig at lægge dette blogopslag op nu. Klokken er 17:01 og om lidt kan det være slut. Men det kan også være begyndelsen på noget endnu vildere. Det ved vi først klokken 18:45. For hold nu op, hvor har vi sejlet op ad åen og skrålet med på Volbeat. Også selvom jeg kan forstå, at det åbenbart er meget forkert at gøre et heavy metal nummer til nationalsang. Men det er jo netop det, der er med håndbold. Her er plads til det hele.

Større end mig

Her er vi samlet om noget, der er større end du og jeg. Et fællesskab, der rækker på tværs af fine titler. Når vi trækker i de rød/hvide farver pakker vi os selv væk for en stund og overgiver os til et fællesskab, der er større end os selv. Her er plads til Kongelige og til Hr og Fru Jensen. Det er vigtigt at værne om den slagt samlingspunkter.

Kollektivets styrke

Det er tilmed et fantastisk spil. Håndbold viser os, at holdet er mere end enkeltpersoner. Godt nok er der suveræne Mikkel, men uden de andre på holdet ville han ikke kunne opnå den succes, han gør. De er nødt til at spille sammen. Det er sundt og godt at blive mindet om engang imellem, at det er sådan, det hænger sammen.

Herning

Når de i Herning hepper på vores danske herrelandshold, så er der meget mere at sige om det, end at der er en fed stemning. Det bliver et symbol på, at der er findes et fællesskab, der rækker dybere end vores forskelligheder.

Samlingspunkter

Når to millioner danskere ser med om lidt, er det andet og mere end en håndboldkamp, der er på spil. Mere end kampen om medaljer. Det er en tid, hvor vi er samlet om noget som nation. Vi mennesker har en dybtliggende trang til at samles og glædes sammen. Og det er da noget at glæde sig over.