Sponseret indhold

STS Education

Sponseret indhold

Vores søn var udvekslingsstudent hos STS Education. Vi er så taknemmelige for, at nogen åbnede deres hjem for ham, så vi besluttede at gøre det samme

Sponseret indhold: Lær verden at kende ved dit morgenbord

Vil du gøre din familie mere international? Den oplagte måde at gøre det på er at rejse sammen og besøge lande, du gerne vil lære mere om. Men der er også en anden måde, nemlig at bringe verden lige ind i dit hjem. I kan blive værtsfamilie for en teenager fra et andet land. 

En teenager, hvis drøm er at opleve at bo i Danmark, i et semester eller et skoleår. Han eller hun går på et lokalt dansk gymnasium og bor sammen med dig, så du får hans eller hendes sprog, kultur og madvaner helt ind i dit hjem.

Ved at være værtsfamilie bygger du bro mellem mennesker, men også mellem nationer og kulturer. Man får ikke bare et hurtigt blik på overfladen, som når man besøger et land i en uge eller to på en ferie. At bo sammen i et semester eller et skoleår går meget dybere. Du viser også din udvekslingsstudent Danmark og den danske måde at leve på. Oftest holder de bånd, man skaber, i mange år fremover.

Gisela og Jens gjorde netop det, da de inviterede Thomas fra Italien til at komme og bo hos dem. "Vores søn var udvekslingsstudent hos STS Education. Vi er så taknemmelige for, at nogen åbnede deres hjem for ham, så vi besluttede at gøre det samme."

Sponseret indhold: STS Education

STS Education, der blev grundlagt i 1958, tilbyder high school udveksling og sprogrejser til teenagere med mission at give unge mennesker mulighed for at vokse gennem uddannelse og kulturel udveksling.

Hvordan er det at være værtsfamilie?

"Det er som at have et ekstra barn i familien. Ved aftensmaden diskuterer vi hvordan dagen har været. Vi taler om skole, venskab, drømme, at være teenager og selvfølgelig forskellige ting i den danske og italienske kultur og mad. Vi taler også om at være åbne, ærlige og tilpasse sig.

Vi har udviklet vores måde at være forældre på. Vi har lært, at vi er stærke og kærlige mennesker. Men også, at vi skal træne vores grænser. Dette år kommer aldrig tilbage - det er her og nu, og vi skal gøre en indsats for det. Helene, vores kontaktperson fra STS, har været virkelig hjælpsom og hjulpet os med at se på tingene fra et andet perspektiv."

Kan I dele nogle gode minder?

"Der er så mange. De nemme er vores ture til København med Zoo og Reffen, til stranden i Greve, den dag Prins Frederik blev Kong Frederik X, og at have Thomas med til sportsbegivenheder som ishockey. En dybere er den uge, hvor vi begge var rigtig syge med feber, og teenagerne tog sig af os og lavede aftensmad til os. Så følte vi "Ja, vi er familie!".

Har I nogle tips til fremtidige værtsfamilier?

"Vær åben, se på alle de gode ting du får, og ikke at du skal vaske mere tøj, gøre rent og den slags ting. Det er en oplevelse man kun får én gang i livet. Verden bliver på en måde mindre. Vi har fået nye venner og nye dele af vores familie, som vi tror, vi vil blive ved med at se i fremtiden. Så vores råd til andre familier, der overvejer at blive værtsforældre: gør det!"

Hvordan var det at bo hos en værtsfamilie?

Vi spurgte Thomas, hvordan det var at bo hos en dansk familie. "Gisela og Jens er meget sjove, forstående og nemme at tale med", siger Thomas. "Jeg har oplevet familielivet på en lidt anden måde end i Italien. Jeg har lært en masse og føler, at jeg er blevet mere selvstændig, hvilket var et af mine mål med at tage på udvekslingsår."

Er du interesseret?

Vil du vide mere om at være værtsfamilie for en international udvekslingsstudent? Gør sådan her:

- Besøg www.sts.dk

- Tilmeld dig et online informationsmøde for værtsfamilier.

- Send en mail til welcome@sts.dk

- Eller ring 44 40 44 47