Sponseret indhold

Phonak

Sponseret indhold

Illustration før og efter Roger SoundField

Sponseret indhold: ”Det her vil vi have i alle klasselokaler!”

På Glanshammars skole uden for Örebro i Sverige bruges lydudjævningssystemet Roger SoundField i næsten al undervisning. De lærere, der nu har brugt systemet i 1½ år, fortæller, at de har haft et roligere arbejdsklima i klassen. Alle elever kan nu høre, hvad der bliver sagt – og læreren skåner sin stemme.

Offentliggjort Sidst opdateret

- Siden jeg begyndte at bruge systemet, skal jeg ikke belaste min stemme på samme måde, som jeg gjorde før, for lyden kommer så godt frem. Jeg arbejder med min stemme og ændrer forskellige tonehøjder, men jeg skal ikke hæve og sænke stemmen på samme måde, siger lærer Jessika Larsson.

Skolen har cirka 375 elever op til sjette klassetrin og en stab på 50 lærere. En forælder kom i kontakt med lydudjævningssystemet Roger SoundField. Skolens ledelse blev nysgerrig og fik mulighed for at prøve det. Skoleleder Katarina Hammarström siger, at Roger SoundField næsten umiddelbart betød en positiv forandring, hvor lærerens vigtigste værktøj, stemmen, nu bliver brugt mere bæredygtigt. Du når også ud til eleverne på en helt anden måde end tidligere – selv dem, der sidder bagerst i klasseværelset, kan godt høre. I øjeblikket er Roger SoundField i fem klasselokaler og i sportshallen er der også planlagt flere installationer.

Sponseret indhold: Phonak

Phonak er en global leverandør af høreløsninger. Phonak er repræsenteret i over 100 lande via vores store netværk af internationale afdelinger og distributører.

Vi flytter hele tiden teknologiens grænser for at kunne tilbyde hjælp til selv de vanskeligste høresituationer.

Vi påstår at hørelse er meget mere end evnen til at høre. Det at høre godt er tæt forbundet med højere fysisk, kognitiv og social / følelsesmæssig velvære. Med god hørelse, bliver du rustet til at omfavne det liv, du ønsker. Den gode hørelse hjælper dig med at have det godt og leve godt, og det er sådan, vi måler trivsel. Sådan har vi arbejdet i 75 år, og vil fortsætte med at gøre det.

Soundfield er Phonaks produkt designet og udviklet til at løse dagligdagens udfordringer i klasselokalet, til gavn for både lærere og elever.

Faciliterer deltagelse og fokus

Skoleleder Katarina Hammarström

Roger SoundField påvirker hovedsageligt undervisningen ved at få klasseværelsets 25-30 elever nemt til at deltage, og undgå at miste fokus som før. Børn er børn, og det er nemt at begynde at pille ved noget andet, hvis man sidder længere tilbage i klasseværelset og ikke helt kan høre læreren. Med Roger SoundField er lærerens stemme klar og nærværende for alle. Og eleverne bruger systemets håndmikrofoner, når de skal tale, rapportere eller svare på spørgsmål.

- Svaret fra lærerne er, at alle vil have det i deres klasseværelser! Efterspørgslen er også stor blandt studerende. De føler nu, at systemet er helt naturligt i deres læringsmiljø, siger skoleleder Katarina Hammarström.

Læreren kan bruge stemmen korrekt

Idrætslærer Sarah haponski

Idrætslærer Sarah Haponski fortæller, at lydudligningssystemet gør det nemmere, når hun giver instruktioner. Samtidig med at lydstyrken er blevet lavere, er idrætstimerne blevet både roligere, mere effektive – og sjovere. Sarah mener, at arbejdsmiljøet er meget bedre med Roger SoundField, og at den vokale indsats har ændret sig radikalt til det bedre.

- Min stemme er mit arbejdsredskab og skal holde et langt arbejdsliv. Roger SoundField er en game changer – jeg behøver ikke at råbe og kan beskytte min stemme.

Både Jessika og Sarah ser kun fordele ved systemet. De bruger begge deres stemmer på en mere bæredygtig måde.

Lærer Jessika Larsson

- At fange elevernes opmærksomhed er også meget nemmere med Roger SoundField, siger Jessika.

De føler også, at systemet er nemt at bruge. De skal ikke forberede sig inden lektionen, de skal bare tage mikrofonen på og trykke på start-knappen.

Læs mere her:  www.soundfield.dk