Folkeskolens danskrådgiver

Blog

Har forældrene adgang til skolen?

”Grundet Covid 19 er der desværre ingen adgang på skolen for forældre”. Skiltet hænger rundt på forskellige indgange på den skole, hvor jeg arbejder. Vi har udskudt forældremøder, netværksmøder og andre forældresamtaler. Men er der egentlig fælles retningslinjer i kommunalt regi?

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Clover Autrey/Flickr.com

Det er en speciel situation, som vi alle står i lige nu. Intet er som det ”plejer”, og især forældrenes aflevering samt afhentning af de yngste elever er stærkt forandret.

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Jeg har fuld forståelse for, at forældrene til de helt nye 0. klasser godt må komme med ind på skolen og sige farvel. Det er vigtigt med en tryg start på et helt nyt skolekapitel.

Når jeg afleverer mine børn i henholdsvis 1. og 3. klasse, så siger vi farvel ved parkeringspladsen. Når jeg henter, så står der en pædagog og tager imod ”bestilling” på et barn, hvorefter der afhentes med mig i venteposition i takeaway-køen.

Skolernes forskellighed

Jeg byder tiltaget velkomment, da vi skal gøre, hvad vi kan for at bryde smittekæder. Jeg undrer mig blot over at høre, at skolerne i kommunen kører så forskelligt strategimæssigt.

På andre skoler hører jeg, at man fortsat inviterer forældre ind til samtaler, man har stadig PPR-psykologer inde til at teste børn, eksterne it-folk suser ud og ind osv.

Nogle skoler slår en ring om matriklen, mens andre er hullede som en si!

Det er vanskeligt for mig at forstå den inkonsekvens de kommunale tilbud kører ud fra.

Nogle institutioner ligger vandret og gør en kæmpe indsats for at stoppe virussen, mens andre ikke helt har fanget, at den stadig er her.

Jeg savner måske lidt klarere retningslinjer fra den kommunale top. Retningslinjer man ikke selv kan fortolke og dreje hen, hvor man vil. Vi bør klart gøre tingene mere ens, og det er ikke min oplevelse overhovedet i Aarhus kommune.

Det er vigtigt, at vi finder ind i samme regelsæt i denne tid, hvor netop vores by og kommune er blandt dem, som ligger i toppen med smittetryk.