Anne Rosenskjold

Blog

Tolerance og rummelighed skabes også gennem fortællingerne

Vores fælles fortællearv er med til at identificere os.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næsten alle danskere kender fortællingen om ’Den grimme ælling’, ’Gummi Tarzan’ og ’Noas Ark.’ 

Og bliver vi ved det religiøse kender de fleste også til fortællingen om Adam og Eva, Moses og Jesus. Alle sammen fortællinger, der er med til at definere os i et kulturelt fællesskab.

Og netop derfor er de bibelske fortællinger vigtige at fortælle videre igen og igen til vores børn. Men andre kulturelle fortællinger er også vigtige at videreformidle, hvis vi oprigtigt tror på forskellighed og tolerance.

I linket, nedenfor, fortæller jeg om, hvordan den hinduistiske gud, Ganesh, får sit elefanthoved. Mine elever er altid nysgerrige på hvorfor.. måske er dine også? 😉

https://portal.restudy.dk/video/Ganesh/id/4687/educationCategoryId/1

Anne Rosenskjold

Anne Rosenskjold var folkeskolelærer i 16 år, før hun forlod folkeskolen efter reformen og lov 409. I dag arbejder hun blandt andet som lærer på en friskole, skriver lærebøger og laver undervisningsfilm, giver foredrag om undervisning i religion og sidder med i Religionslærerforeningens bestyrelse.