Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Små beskeder med kæmpe effekt.

Hvad enten du stadig er ny lærer eller gammel rotte, så er der en hurtig genvej til det gode forældresamarbejde: De korte, positive beskeder om barnet. Som forælder bliver man glad.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Intet nyt er godt. Sådan har det altid været. Så længe skolen ikke brokker sig, så er alt vel i orden. Det kan der vel også godt ligge en form for sandhed i, men det ændrer ikke på, at det gør dagen en smule bedre, hvis man lige får en positiv update på sit barn.

Det kan være visse fordele ved både at være forælder og lærer. En fordel er selvfølgelig, at man kan hjælpe sit barn fagligt. Så længe det i dette tilfælde ikke drejer sig om matematik. Så er der dømt absolut sammenbrud. En anden fordel er, at man kan sætte sig i forældrenes sted, når man skriver eller siger dette eller hint om deres børn på intra eller ved skole- hjem- samtaler.

Hurtigt indblik i skolehverdagen

I de seneste par år er jeg begyndt at være mere bevidst om at sende hurtige beskeder hjem til forældrene, når en elev gør et eller andet godt i skolen. Det kan være et godt fagligt input eller barnet kan have været en god kammerat i klassen.

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Jeg oplever, at der kommer næsten øjeblikkelig positive svar, og at forældrene udtrykker glæde ved at få disse informationer om deres børn. Børnene selv fortæller sjældent noget derhjemme, og derfor giver sådanne beskeder dels forældrene et hurtigt indblik men også en fornemmelse af, at netop deres barn bliver set og hørt, hvilket jo også er tilfældet.

Inden du nu tænker: ”Det har jeg ikke også tid til”, så lad mig understrege, at jeg ikke mener, at du skal skrive hver uge om alle eleverne, men bare en gang imellem, når lejlighed byder sig. I løbet af et år er det ikke noget problem at komme rundt om alle børn i sin klasse. Faktum er nemlig, at forældre til børn, der klarer sig fra middel og opefter kun meget sjældent eller aldrig hører noget fra skolen, og det vil de gerne. Uden at vi taler noget- for- noget- princippet, så giver det noget godt tilbage på forældresamarbejdet. Det tager fem minutter, og det er tid godt givet ud.

God efterårsferie derude.