Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Find din overenskomst!!!

Det er det der står på Danmarks Lærerforenings hjemmeside, når man leder efter den næste OK.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her kommer et lille referat.

OK2018 blev der indgået et resultatpapir om lærernes arbejdstid indgået mellem Forhandlingsfællesskabet og KL, indeholdende en undersøgelseskommission med særlige beføjelser, ”Ny start” som er et samarbejde imellem KL og LC/DCF – tanken er, at DLF i samarbejde med KL, kan arbejde med andre forhold end arbejdstid, der presser lærerne.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Kommissionens anbefalinger skal danne baggrund for de arbejdstidsforhandlinger, der begynder den 1. januar 2020. Tanken bag er at det vil være svært for KL af ignorere anbefalinger fra en uvildig kommission.

Jeg husker min historie:

Jeg er 62 år, kommer fra en familie, hvor min far var kontorassistent ved Skat, min mor fik en uddannelse på et apotek, som hun kun brugte ganske kort, da hun i tidens ånd, valgte at gå hjemme ved sine børn. Mine forældre var født i begyndelse af 30érne og kom begge fra små kår. Min farfar var ud af en børneflok på 15, og kom ud at tjene som 9-årig og arbejde senere på hårdt fysiske virksomheder. Min morfar og mormor havde et lille husmandssted. De fik kød to gange om ugen, ellers kartofler, hvid opbagt sovs og gele/marmelade til.

Mine forældre var socialdemokrater, og det har altid været en vigtig sag at være medlem af en fagforening. Det er der, vi står sammen i løn og arbejdsforhold. Ikke med store demonstrationer, men med en bevidsthed i kroppen, at Danmark er et demokratisk land, og det som generationerne før os har forbedret, skal vi passe på og gøre endnu bedre.

Jeg har det så svært ved, at jeg nu i snart 6 år ikke har haft en overenskomst.

Jeg arbejder i en kommune, som ikke har lavet en mere eller mindre god aftale med den lokale lærerforening.

Mine kollegaer, som er på fuld tid, underviser 28 lektioner af 45 minutter om ugen, alle har vagter, er klasselærere, går til møder, skriver på Momo, aula, mail, indberetter, forbereder sig, bekymrer sig om børn, som har svært ved at være i klasserummet og de helt almindelige børn, der skal være i samme klasserum og en hel masse mere.

Jeg håber, at jeg finder min overenskomst i løbet af 2020.