Blog

Velkommen til virkeligheden

Hvordan er det egentlig at være ny(uddannet) lærer i folkeskolen?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Velkommen til vores blog.

Velkommen til virkeligheden

For to år siden stod vi med eksamensbevis og fastansættelse i hånden klar til at indtage lærerværelset, klasseværelset, teamlokalet og skolegården. Troede vi. For det er ikke så nemt, som man tror at være lærer. Og den forestilling man får eller har, når man er færdig efter fire år på læreruddannelsen, er langt fra virkeligheden. Sorry, men sådan er det – eller det var det i hvert fald for os. Derfor har vi lavet en blog med indlæg, som vi godt selv kunne have brugt, da vi startede for to år siden. Vi vil forsøge at tage jer lidt i hånden og ærligt beskrive, hvordan det er derude i folkeskolen, når man er ny og grøn og alt det der. Man tror måske, at alle de andre har styr på det, og man er den eneste der ikke har det. Sandheden er en anden. Men en ting er sikkert, lærere er hverdagens helte, og du har sagt til verdens fedeste job.

For nu to år siden stod vi med eksamensbevis og fastansættelse i hånden klar til at indtage lærerværelset, klasseværelset, teamlokalet og skolegården. Troede vi. Men det er ikke så nemt, som man tror at være ny lærer. Og den forestilling man får eller har, når man er færdig efter 4 år på Læreruddannelsen, er langt fra virkeligheden. Sorry, men sådan er det. Eller det var det i hvert fald for os. Derfor har vi lavet en blog med indlæg, som vi godt selv kunne have brugt, da vi startede som nye lærere for 2 år siden. Vi vil forsøge at tage jer lidt i hånden og ærligt beskrive, hvordan det er derude i folkeskolen, når man er ny og grøn og alt det der. Man tror måske, at alle de andre har styr på det, og man er den eneste der ikke har det. Sandheden er en anden. Men en ting er sikkert, lærere er hverdagens helte, og du har sagt til verdens fedeste job.  

Velkommen til virkeligheden.