Astra-bloggen
Blog
En ny national STEM-strategi på vej
Vores verden udvikler sig, og vi har i stigende grad brug for at kunne bedømme, om vores viden er god viden, og om fakta faktisk er fakta.
STEM-fagene (Science, Technology, Engineering and Mathematics) har fået større betydning for vores hverdag og i vores arbejde - og alt tyder på, at det i fremtiden får endnu større betydning. Det stiller større krav til de kompetencer, vores børn og unge skal have med fra skolen. Det er derfor, vi skal have en national STEM-strategi, der på et fælles oplyst grundlag kan støtte undervisningen og inspirere til koordineret handling.
Ansvaret for en sådan strategi er en fælles opgave og kan ikke lægges på uddannelsessystemet alene - heller ikke på politikerne eller erhvervslivet. Derfor deltager undervisere, faglige organisationer, virksomheder, eksperter og praktikere i en række workshops og møder, hvor de forsøger at skabe et samlet overblik over udfordringer og løsningsmuligheder.
Vi har været i gang siden november, og processen er præget af en fælles interesse og begejstring for naturfagene og for lysten til at understøtte god og inspirerende undervisning. Forventningerne om et stigende behov for arbejdskraft inden for hele STEM-området fylder i samtalerne, men også nødvendigheden af naturfaglig almendannelse har generelt en central plads i samtalerne.
https://www.youtube.com/watch?v=ccktCafclUs
Nu er udfordringerne samlet i en foreløbig rapport. Har du løsningsforslag?
Astra koordinerer arbejdet med STEM-strategien, og i den første del af arbejdet har der været fokuseret på udfordringer. De mange input fra møder og rapporter er sammenfattet til en foreløbig rapport om de udfordringer, der i øjeblikket ses på STEM-området. Du kan finde sammenfatningen på stemstrategi.dk.
Strategigruppen arbejder på løsningsforslag til udfordringerne, men vi vil gerne høre dine bud:
- Har du forslag til enkeltstående tiltag eller samlede løsningsprogrammer til en eller flere af udfordringerne?
- Er der noget, der skal gøres mere af, noget der skal gøres mindre af, eller noget vi helt skal undgå?
- Fungerer noget så godt, at det skal udbredes til andre områder?
Bidrag på stemstrategi.dk.