Astra-bloggen

Blog

Vil du inddrage de nye kostråd i fjernundervisningen i biologi?

Det er topaktuelt og dejlig konkret for eleverne at forholde sig til - og så har Astra lige lagt et forløb tilgængeligt på astra.dk, som du kan bruge i sin helhed, plukke dele af eller blot lade dig inspirere af.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

‘Sammensæt sund kost - hjemmefra’  er et biologiforløb, der er udviklet og afprøvet i en fjernundervisningssituation.

Biologilærer på Skolen på Duevej i Frederiksberg Kommune, Ulla Volquards Harreby fortæller:

Vi har kørt forløbet i fire 8.-klasser henover de seneste par uger - og jeg oplever, at aktiviteterne er afvekslende og afpasset det, der kan lade sig gøre, når nu biologi foregår på distancen.

I ‘Sammensæt sund kost - hjemmefra’ undersøger eleverne energiindhold i fødevarer ud fra varedeklarationer, som de finder hjemme i deres egne køkkener, og de sammensætter én dagskost til en fiktiv person. 

Med forløbet forsøges der at drage fordel af, at eleverne har let adgang til deres egne køkkener, når de sidder derhjemme. Det kan kaldes at gøre en dyd ud af nødvendigheden - eller at få det bedste ud af situationen!

Forløbet er særlig aktuelt lige nu, fordi eleverne skal arbejde med de splinternye kostråd, der blev lanceret den 7. januar i år.

Nysgerrig? Se forløbet - som du selv kan klippe over bid for bid til din klasses læringsplatform: 'Sammensæt sund kost - hjemmefra'.

Kommentarer, spørgsmål eller forslag? Skriv til cfb@astra.dk

Astra-bloggen

Astra er det nationale naturfagscenter i Danmark. Astra udvikler, samler og formidler den viden, du har brug for. Vi arbejder målrettet på at styrke netværk og understøtte relevant videndeling med det mål at skabe rammer for en optimal læring på din skole. Astra står bl.a. bag Science Talenter, Unge Forskere, Naturvidenskabsfestival, Masseeksperiment og er medarrangør af Big Bang - konferencen. Vi blogger bl.a. om talent, undersøgende arbejde, Engineering, den fælles naturfagsprøve, kommunal forankring og STEM.

P.S. Der er også andre, der her på folkeskolen.dk slår til lyd for at inddrage kostrådene i undervisningen - her i madkundskab:

https://www.folkeskolen.dk/1862752/foreningen-for-madkundskab-undervis-i-de-nye-kostraad

https://www.folkeskolen.dk/1864392/nye-kostraad-og-madkundskab-i-skolen