Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Out sick!

Der er ikke noget værre end at være syg, når man er lærer. Det er næsten altid nemmere at tage syg på arbejde, end alt det der skal ryddes op og følges op på, når man kommer tilbage.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når jeg en sjælden gang bliver nød til at ringe mig syg, så er det først efter mange overvejelser. Ofte sidder jeg lige på sengekanten og mærker godt efter, om jeg kan fremtvinge en smule energi til at komme igennem dagen og måske være heldig at tænke feberen og snotten væk. Så overvejer jeg endnu engang, ved mentalt at gennemgå mit skema. Hvor mange lektioner har jeg? Kan jeg undervise og så tage hjem i forberedelsen? Når jeg så må konstatere at det ikke kan fungere, og at jeg vil nå at smitte halvdelen af skolen, så må jeg ringe mig syg. Vikardækkeren opretter vikarseddel og tager imod besked om gårdvagter osv.

Bagefter kan jeg med god samvittighed sende mine børn i skole og selv hoppe tilbage i seng. Det er bare sjældent at det rent faktisk sker.

Min TR er god til at minde mine kolleger og jeg om, at vi ikke skal arbejde når vi er syge. Men jeg tror ikke jeg er den eneste som tænker, at det ikke er super praktisk, at vikaren skal opstarte det nye forløb i Fandango eller undervise om Anna Ancher i billedkunst, som der ellers står på ugeplanen. 

Så.... Jeg skriver indimellem en vikarseddel, selvom jeg ikke skal.

Jeg har dog gjort det nemt for mig selv ved at samle en masse vikarmaterialer, som jeg nemt kan vedhæfte vikarsedlen. 

Måske kan I bruge af min samling eller måske har I selv en god idé til, hvordan det kan løses anderledes?

Vi har nemlig også en vikarmappe som de kan kopiere fra, desværre sker det bare meget sjældent, at de rent faktisk kigger i den mappe. Og så står vikaren nede i klassen og skulle gerne have noget med, klar til at gå igang.

Find min samling af vikar materiale her : https://www.pinterest.dk/sarahurgaard/sub-tub/