Folkeskolens naturfagsrådgiver

Blog

Når magien indtager 1. skoledag

Traditionerne er mangfoldige på landets skoler 1. skoledag. Eleverne møder op med sommerfugle i maven. De er fulde af forventninger, glæde og måske lidt nervøse. På Sølystskolen møder vi elever og forældre med hjertevarme, flag, smil og sang.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1.skoledag efter sommerferien

Klokken er 7.40 på årets første skoledag. Solen skinner, Dannebrog vajer i flagstangen, lærere, skolesekreterne og ledelsen på skolen er ved at samles foran hovedindgangen. Musiklæreren har fundet klaveret frem. Her står vi skulder ved skulder. Vi er, som eleverne fulde af forventninger, glæde og måske også nervøse for, hvad vi bliver budt i dette skoleår.

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Der uddeles flag og sanghæfter. Tonerne fra klaveret spiller, og vi synger sammen. Forældre og elever begynder at myldre til. De smiler, nogen stopper op – lytter eller optager en lille film.

Sangene

Sanghæftet indeholder fem sange – specielt udvalgt til denne dag. Vi synger vores skolesang, ”Danskernes findes i mange modeller”, ”Giv os lyset tilbage”, ”Vor verden er en tumleplads” og ”Hvor du sætter din fod”.

Teksterne til disse sange sætter tankerne igen. De handler ikke meget om færdigheds- og vidensmål, men derimod om dannelse, venskaber, fællesskaber, mangfoldighed og troen. ALT det som folkeskolen står for.

Prøv det

Hvis du er på en skole, hvor du kan samle et par kollegaer til denne velkomst – så prøv det. Det er en magisk måde at begynde et skoleår på.

Et lille udpluk af teksterne

”Hjertet er åbent og sindet er frit. Sådan er landet, jeg gerne vil kalde for mit”

”Så lær os ven- og fællesskab.”

”Du er en del af os. ”

”Sikken skole fuld af sole. Se, vi skinner som et hold. Alle har en hovedrolle, for vi spiller fælles bold. Når vi åbner dagen sammen, bliver vi større indeni og vi vokser af at dele lys og leg og fantasi.”

PS:

Vi gør det samme ugen op til jul. Der står vi dog indenfor, iført nissehuer og julesweater. Så synger vi sammen julen ind – for elever og forældre.