Blog
Regnskoven fældes for at lave grøn energi
Mad, energi og miljø
I denne uge har vi haft besøg af Dansk Vegetarisk forening, som tager ud på skoler og holder workshops om emnet ”Mad og miljø” . Der blev holdt et oplæg om, hvordan den mad vi spiser kan påvirke den globale opvarmning, og eleverne kunne efterfølgende arbejde med forskellige måder at formidle budskabet på. Måske har vi ” sovet i timen? ”, i øjeblikket bliver der hver dag fældet et område, der svarer til et fodboldsstadion og på årsbasis et område, der svarer til 2 x Danmarks størrelse på verdensplan. Store regnskovsområder bliver fældet for at gøre plads til plantager, hvor man kan dyrke palmetræer, som man bruger til palmeolie. Der foregår i dag en stigende ”skjult import” af palmeolie gennem mange færdigproducerede produkter som kosmetik produkter og ikke mindst i forbindelse med grøn energi, hvor palmeolien bliver brugt i biodiselolie. https://ing.dk/artikel/europaeiske-bilister-tanker-miljoeskadelig-palmeolie-i-stor-stil-161728
I næste uge følger jeg op på workshoppen, og vi skal i klassen se dokumentarfilmen ”Red Orangutangen” fra DK4 med den danske dyrepasser Lone Dröscher Nielsen, der har kæmpet en utrættelig kamp for at redde orangutangen på indonesiske Borneo, hvor man også rydder regnskoven, så man kan plante palmetræer. Vores geografilærer vil samtidig undervise vores elever i regnskoven som naturgrundlag i et bæredygtigt og globalt perspektiv.