Blog

Spis dig til en mere bæredygtig verden

Praktisk madlavning og valg af vegetabilske råvarer

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har haft besøg af Dansk Vegetarisk Forening, hvor vi på årgangen lavede praktisk madlavning af vegetabilske råvarer. Eleverne og jeg selv var overrasket over, at en bøf tilberedt af røde kidneybønner til en burgerbolle kunne smage så godt, som den gjorde. Og mange synes, at det var et godt bud på, hvordan man kan gøre et måltid mere miljøvenligt i forhold til udledning af CO2, gødning og vandforbrug.

Mayamarie Munkholm

I opskriftshæftet som vi fulgte var der i øvrigt mange spændende opgaver om mad og miljø, og som jeg efterfølgende har brugt i undervisningen.