Blog

Tegning bør tages mere alvorligt

Elever går glip af motiverende læring, uden de nødvendige værktøjer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som nævnt i første blog, har tegning i generationer været den mest oversete og undervurderede indlæringskilde.

Vi lader børnene i stikken, når undervisere blot udleverer papir til eleverne, uden også at formidle de nødvendige redskaber, til at kommunikere visuelt

Når der introduceres til blokfløjte, til dans eller til en sportsgren, får eleverne først et indblik i de mest nødvendige og relevante værktøjer for at kunne lykkes.

Drengestreger

Jeg har, som Tegnefe og med baggrund som autodidakt billedkunstner, udviklet Magisk Tegning-metoden i samarbejde med lærere og pædagoger. Hjerneekspert Ann E. Knudsen anbefaler Magisk Tegning og hævder, at metoden styrker indlæring i sprog og matematik, særligt hos drenge. Jeg har viet resten af min ungdom til at bidrage med tegnemagi til skoler med mit projekt “Fra drengestreger til streger for drenge”. Intet gør mig lykkeligere end at se børn med udfordringer få røde kinder og strålende øjne, når de opdager, at de faktisk kan styre blyanten på samme niveau som klassens bedste. Det er magiske øjeblikke for en Tegnefe.

Det visuelle sprog, evnen til at formidle med tegning bliver, ifølge fremtidsforskere, et af fremtidens allervigtigste færdigheder, for at begå sig godt i samfundet.

Kreative tanker fortalt i visuelt billedsprog, kræver både indblik, værktøj og teknikker.

Hvad tegning har med LEGO at gøre:

I samarbejde med lærere og pædagoger, har jeg udviklet Magisk Tegning, en nytænkende tegnemetode.

En metode jeg gerne og gratis vil dele med dig

Metoden kan sammenlignes med at bygge med Lego. Du kender standard klodsernes tre forskellige størrelser.

Den med 8 toppe, med 6 toppe og 4 toppe.

Forestil dig en bunke Lego klodser på gulvet. Nu er det det kun fantasien, der sætter grænser for at skabe fantastiske bygninger, landskaber, figurerer? eller lige det, du har lyst til?

Med Magisk Tegning metoden gør vi nøjagtig det samme.Vi opbygger tegningen ved hjælp af et formalfabet, der ligesom lego klodserne består af tre simple standard elementer.

En streg, en halvbue og en cirkel.

Tegnekunsten kan læres af alle på 5 min.

Magisk Tegning metoden lærer børn og voksne at tegne, ved brug af formalfabetets tre elementer, ved at lære at se og at analysere motivets omrids.

Hvordan du selv kan anvende tegnemagiens metoder og teknikker i din undervisning, hvilke resultater tegnemagien har vist, særligt hos udfordrede elever, fortæller jeg mere om i de følgende blogs.