Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Bevægelse skal mærkes på egen krop

Der er efterhånden mange portaler og hjemmesider, der kommer med gode bud både på generelle øvelser og på at få bevægelsen implementeret i undervisningen. Jeg må blot erkende, at den mest effektive måde at blive inspireret på er at mærke det på egen krop, inden eleverne skal prøve dem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne er sendt på sommerferie. Forude venter forberedelsesdage til næste skoleår, inden kalenderen også siger ferie.

Vores bevægelsespolitik skal jeg (sammen med mine to kollegaer) præsentere i uge 32 for resten af skolen. Det skal tydeliggøres, hvordan vi på vores skole vil sikre eleverne de 45 minutters bevægelse, som de dagligt har krav på.

I dag havde vi besøg af bevægelseskonsulent Martin Gertz, som jeg har været så heldig at være på kursus med før.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Skolen havde booket ham i 3 timer, og her formåede han at fastholde samtlige 40 kollegaer med en veksling mellem teori og praksis. Han har en tydelig passion for bevægelse og motorik, og det fik han vist gennem helt simple bevægelsesøvelser som både indbefatter brainbreaks og fagfaglig bevægelse. 

Jeg kan læse mig til mange øvelser som indbefatter bevægelsesbegrebet, men det er først, når jeg har prøvet det på min egen krop, at jeg får dem ind under huden. Jeg tror på, at jeg rent faktisk får brugt de forskellige øvelser sammen med mine elever, da jeg selv har mærket effekten og glæden ved dem i selskab med mine kollegaer.

Hvis I mangler god inspiration til at få givet jeres bevægelsesdel et boost, så er Martin Gertz et rigtig godt bud. Måske han har plads i kalenderen, når skolerne igen starter op med forberedelsesdage i uge 32.

Martin kan kontaktes på: movedby.gertz@gmail.com

God bevægelse derude!