Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Inspiration til idrætsundervisningen – ’Skolen i Virkeligheden’

Ud over forskellige kurser, bogsystemer og erfarne kollegaer kan hjælpen nogle gange komme fra hjemmesider, som enten ”serverer” et fedt forløb til din klasse eller endnu bedre - de kommer ud til dig med nye alternative inputs. Men hvordan vælger jeg mellem det utal af links, som jeg konstant præsenteres for og selv opsnapper?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Tucker W./Flickr.com

For ca. en måned siden lavede jeg en blog med forskellige nyttige links, som kunne inspirere til idrætsundervisningen. Over den næste periode vil jeg gå lidt mere i dybden med enkelte hjemmesider og se på både plusser og minusser ved dem hver især.

”Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden”

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Skolen i Virkeligheden er en hjemmeside, der kan hjælpe frem mod en oplevelse eller en inspirationskilde, der kan bruges i undervisningen.

Som lærer går jeg ind og vælger kommune eller region, og så kommer der en masse tilbud, som der kan vælges imellem. Hjemmesiden har mange andre kategorier end blot motion og bevægelse – blandt andet faglig sparring, skolernes venner, natur & friluftsliv samt viden & foredrag.

Nogle af dem er gratis - andre kræver betaling.

Plusser: Det er overskueligt og nemt at gå til. Der er mange forskellige alternative idrætsgrene og en del af dem er gratis tilbud. Flere tilbyder endda at komme ud på skolerne og gennemføre undervisningen.

Minusser: Langt fra alle kommuner er repræsenteret, hvilket gør hjemmesiden mere brugbar i specifikke dele af landet.

Flere hjemmesidetilbud omhandler nu-og-her-løsninger, som man som lærer kan tage og benytte fra dag til dag. ”Skolen i virkeligheden” er nok en side, man vil bruge i sin planlægning af et skoleår. Flere ting skal bookes og planlægges, og det er ikke en side, man slår op på om mandagen, hvis man skal bruge noget undervisning tirsdag.

Dette er til slutningen af året eller starten på det nye, hvor man planlægger sine forløb.

Her er siden til gengæld ganske brugbar og finder sin berettigelse – i virkeligheden.

Tjek følgende hjemmeside for mere inspiration:

http://skolenivirkeligheden.dk

Min tidligere blog med nyttige link til idrætsundervisningen:

https://www.folkeskolen.dk/602997/nyttige-links-til-bevaegelse-og-idraetsundervisning