Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Læring kræver bevægelse

Aarhus Idrætslærerforening kæmper lige nu for at komme ud af deres ’hviletilstand’. Nyt initiativ og samarbejde med ESAA vil forhåbentlig få idrætslærerne på banen igen. Målet er at give idrætslærerne ideer til samarbejde både på tværs af skolerne og ud til foreningslivet – i det hele taget at skabe et netværk for idrætslærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hjertet har været med i alle 24 år, hvor Nina Nørgaard Møller var formand for Aarhus idrætslærerforening. ÅI inviterede blandt andet de ældste klasser i folkeskolen til at prøve idrætsgrene, som de fik kontakt til gennem idrætssamvirket.

Tanken var at opnå kendskab til idrætsgrene, der ikke var så ‘medietunge’, og som de fleste skoler ikke havde mulighed for at undervise i. Det kunne f.eks. være bueskydning, ridning, dans, eller skydning.

Det var vigtigt, at idrætsgrenene ikke blot var ren underholdning, men at lærerne brugte dem eller dele af dem i deres undervisningsforløb.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Foreningen vil blomstre igen

ÅI ville gerne mere end blot inspirere til den daglige idrætstime. De havde fokus på lærernes muligheder i form af diverse kurser. Både skolerådmænd og skoleforvaltningen var i direkte dialog med foreningen.

Intensionerne var bestemt gode – og derfor piner det stadig Nina den dag i dag, at foreningen er passiv. Så selvom cv’et skriver pensionist, har hun sammen med Per Andersen fået etableret et samarbejde med ESAA v./ Rundhøjskolen, og de inviterer nu alle interesserede til en idrætsfaglig temaaften omkring tanker og handlinger vedr. læring og bevægelse i folkeskolen.

Onsdag d. 27/9-2017 kl. 19:00 (se vedhæftet invitation for yderligere oplysninger)

“Initiativet tager udgangspunkt i ideen om at samtænke den professionelle pædagogiske praksis i folkeskolen med den professionaliserede idræt i idrætsforeninger og høste de synergier, der opstår mellem idrætsforeningens og praksisser – og skolens værdier og praksisser”

Tiden er knap, ja – men hvem siger nej til en forening, der vil kæmpe for samarbejde, sparring med idrætsforeninger og finde de gode kurser frem til idrætslærerne?

Hvordan ser det ud i andre kommuner – findes disse foreninger som aktive eller passive?