Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Teknologi, læring og bevægelse

For børn i dag er teknologien en selvfølgelighed, og de kender simpelthen ikke til tiden uden, som os der er vokset op med telefonbokse, postkort og en tv-kanal gør. Det er en verden af muligheder, der har åbnet sig, og i denne blog sætter jeg fokus på gratis apps fra DGI SMARTsport til bevægelsesbrug i undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn i dag vokser op med teknologien som en fast del af deres hverdag. De har aldrig oplevet ikke at have devices som f.eks. smartphone, iPad og computer indenfor rækkevidde, og de fleste er i et stort omfang online mange timer dagligt. Ligeledes foregår en stor del af deres sociale liv via online tjenester. Teknologien er kommet for at blive, og den giver gode muligheder for at skabe spændende læring i folkeskolen.

DGI SMARTsport kombinerer læring, teknologi og bevægelse.

Med konceptet ønsker de at fremme bevægelsen i dagligdagen for alle alderstrin, og være med til at mindske inaktiviteten for eleverne i hverdagen.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Gør brug af teknologi

De er af den klare overbevisning, at brugen af iPads og smartphones bestemt ikke behøver at være lig med inaktivitet. Bruges begge dele rigtigt, kan de være et nyttig redskab i hverdagen. Børnene bruger dem alligevel, så hvorfor ikke lære dem, hvad teknologien kan. Se blot hvad  Pokémon Go kunne. Pludselig gik alle slags børn fra hele verden flere kilometer dagligt. Der ligger altså en enorm motivationsfaktor i brugen af spil og teknologi, og vi har nok kun set toppen af isbjerget endnu.

På www.dgi.dk/smartsport er der samlet et overblik over gode gratis apps, du kan bruge i hverdagen. Der er også udarbejdet ideer til, hvordan du kan kombinere den faglige undervisning med bevægelse.

Apps som passer til klassetrin

Appsene er inddelt under klassetrin og fag, så det er nemt for den enkelte lærer eller pædagog at finde inspiration til dagens undervisning eller aktivitet. Tankerne bag SMARTsport er, at det er en måde at variere undervisningen på og samtidig tilgodese forskellige læringsstile og skabe bevægelse. Uanset om du vil arbejde med sprogfag, matematik, natur/teknik eller kreative fag, så er der forslag til apps og ideer, du kan bruge på en sjov og motiverende måde.

Gå på jagt imellem de mange forskellige apps, hjemmesiden indeholder. Eleverne kan også med fordel deltage aktivt for at finde den rette app til jeres klasse.

I DGI SMARTsport facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/233469680388964/  bliver du opdateret med nye apps og får hver uge ny inspiration til dit arbejde med teknologi, læring og bevægelse.