Blog

Brug sanserne

Skriv en erindring med inspiration fra Astrid Lindgren

Publiceret Senest opdateret

Creative Writing

Cecilie Rosdahl, født 1975, er uddannet billedkunstner, manuskriptforfatter og lærer med en kandidat i didaktik (dansk). Cecilie er også High Performance Master Coach i præstationsfremmende psykologi, og forfatter til flere romaner og skrivemanualer, herunder målrettet folkeskolen: Forfatterværksted og Creative writing. Bloggen handler om kreative skriveøvelser og overvejelser i forbindelse med at undervise i fiktionsskrivning. Cecilie holder desuden skrivekurser i romanskrivning og creative writing.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”...endnu har jeg ikke glemt det helt, jeg kan stadig se og mærke duften og huske saligheden ved den rosenbusk, der voksede på oksernes eng og for første gang viste mig, hvad skønhed er, endnu kan jeg høre sommeraftenernes lys af engsnarrens snerren ude i rugen og uglernes tuden i ugletræet i forårsnætterne, og jeg ved endnu præcis, hvordan det er at komme fra bidende kulde og sne ind i en lun stald, jeg ved, hvordan en kalvetunge føles mod hånden, og hvordan kaniner lugter og hvordan der lugter i et vognskur, og hvordan det lyder, når mælken striler ned i spanden, og hvordan små kyllingefødder føles, når man tager en nyudklækket kylling op i hånden.” (Lindgren og Strömsted 1997: Astrid Lindgrens Klogebog, side 15-16).

Instruktion:

1) Læs Astrid Lindgrens erindring og sæt streg under sanseordene.

2) Læg mærke til, hvor mange sanser hun bruger i bare én sætning!

3) Skriv derefter en erindring med alle sanser.

Tid: 30 minutter

Powered by Labrador CMS