Folkeskolens danskrådgiver

Blog

Chokolade? – Ja, tak!

Turen på dette års skolemesse i Aarhus var endnu engang et besøg værd. Allerede ved indgangen blev jeg budt på et stykke chokolade, og det skulle vise sig bestemt ikke at blive det sidste stykke jeg blev budt…

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De var der alle sammen. De store forlag og de mindre brands inden for skolerelaterede produkter. Mange med et fokus på den digitaliserede læringsplatform, men alligevel også en del stande med de helt klassiske bøger i papirform.

En ting var dog ens hele vejen rundt - der forefandtes en skål med diverse chokolader ved stort set samtlige stande.

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Smukt lå de forskellige kakao-præparater indhyllet i forskelligt papir. Chokolade som består af kakaopulver, kakaosmør og sukker med sojalecitin tilsat som emulgator har en opkvikkende og stimulerende virkning. Hver gang jeg blev budt et stykke, forsøgte jeg at gætte indholdet – om det var smagfuldt, brugbart og stimulerende.

På samme måde forsøgte jeg at spotte indholdet i boden. Den sælgende ville gerne svare på spørgsmål og fremme samt folde produktet ud, men det kan være ganske vanskeligt på en så omfattende messe helt at overskue, hvor jeg skal sætte ind. Tonsvis af bøger kan købes, digitale platforme kan testes, flere konsulenter kan høres og sanserne kommer på arbejde med live-musik, video-fragmenter og 3D print som baggrundsstøj i det forbipasserede.

Vurdering tager tid

Det tager tid at vurdere et produkt. Så hvorledes går jeg bedst klædt på til skolemesse? Gerne med anbefalinger fra andre – andre der har erfaringer med eventuelle produkter. Det er vanskeligt at blive betaget af en bod, medmindre jeg afsætter ganske meget tid til det. Jeg kan intet vurdere, medmindre jeg fordyber sig grundigt i det.

Derfor er skolemessen en svær øvelse. Ligesom med chokoladen ved hver bod, aner jeg intet om indholdet, før der er pakket helt ud og smagt grundigt.

Alle boder var smukt pakket ind. Papiret om de lækre chokolader var ligeledes indbydende. Hele arrangementet var stort, smukt og velstruktureret sat op.

Men når jeg nu har mine favoritter blandt chokolader, så åbner jeg ofte dem, jeg kender.