Folkeskolens danskrådgiver

Blog

Hvilke værdier har din skoleleder?

Som lærer oplever jeg et massivt pres på hverdagen, hvor jeg skal navigere i mange forskellige kontekster. Derfor er det altafgørende at have en leder, som har tillid til, at jeg passer mit job og udfylder min rolle som underviser, konfliktløser, rollemodel, samarbejdspartner og meget mere. Men hvad mere kendetegner egentlig en god leder – det har jeg forhørt mig om blandt mine kollegaer rundt om i landet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Flickr.com

Nedenstående er et udpluk af citater fra kollegaer rundt om i Danmark:

Folkeskolens danskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens danskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

  • ”Jeg værdsætter, at døren altid er åben (med mindre der afholdes møder). På den måde føler jeg, at der indbydes til åben dialog”
  • ”Det er vigtigt for mig, at min leder husker at være anerkendende. Det kan være selv de mindste ting i hverdagen – men et skulderklap har vi alle brug for i ny og næ.”
  • ”For mig handler det om gensidig tillid og respekt for hinanden. At min leder udviser tillid til mig giver mig ro til det, jeg er god til – nemlig at undervise.”
  • ”Min leder er rigtig god til at huske at spørge til selv de mindste detaljer i den helt alminelige hverdag. Det være sig om et forældremøde, en svær samtale med en forælder eller en opfølgning på en temauge, som ikke var gået som planlagt. Det får han mange point for i min bog”
  • ”I det hele taget er det vigtigt, at min leder viser interesse for min dagligdag – og det er ikke kun, når jeg er på skolen. At han også husker at min pige lige er startet i skole, eller hvordan begravelsen gik med en nær ven, gør, at jeg kan være mig selv 100 % på min arbejdsplads”
  • ”Min leder er dygtig til at spotte, hvornår selve arbejdskulturen er på spil. Han evner at dreje på særlige knapper vedr. kommunikation, tilstedeværelse, mødekultur, anerkendelse osv. på en flydende måde, så vi hele tiden retter ind efter stedets puls”.

Hvilke værdier værdsætter du hos en leder?